Buna ziua. Pe data de 25.02.2019 am pierdut in prima instanta. Pe 05.03.2019 am facut apel acest lucru fiind publicat si pe portalul instantei. Intrebarea mea eate daca mai trebuie sa ma prezint la serviciul rutier cu actele necesare sa dovedesc faptul ca am depus apel.
am facut si eu contestatie la un proces verbal de contraventie ,am primit citatia si intampinarea facut de politia rutiera....cum procedez ma prezint la proces si sustin ca sunt nevinovata sau dau un raspuns la intampinare?este vorba de neacordarea prioritatii la trecrea de pietoni si eu sustin ca pietonul se afla pe trotuar,in acest sens am cerut inregistrarea de la camera video din intersectie dar politia sustine ca nu exista
Puteti sustine ca sunteti nevinovata, insa PV de contraventie se bucura de prezumtia de legalitate si veridicitate. Va trebuie o proba, pe care s-o prezentati instantei, prin care sa contraziceti aceasta veridicitate. Daca nu aveti nici macar un martor (care sa nu va fie ruda),nu cred ca aveti sanse.
Sau, studiind cerintele de completare ale unui PV de contraventie in OG2/2001, sa invocati cel putin un caz de nulitate relativa, care ar putea pune la indoiala prezumtia de legalitate .
Dar, dupa cum relatati, cred ca cel mai bine ar fi sa consultati un avocat, cu acea copie a PV in fata.