Eu am un caz cu o asociatie unde avocatul pare sa fi luat 50 lei pentru redactarea cererii de chemare in judecata a clientului meu.
Are delegatie si de reprezentare dar cred ca face bine ca nu vine la proces...
Nici intampinare nu a depus asociatia.Avocatul a disparut total.
Probabil ca si-a dat seama ca nu are cum sa ceara 50 lei pentru ce a devenit dosarul dupa ce l-am preluat eu...si nu mai vrea deloc bani...
Sau...poate ca a cerut peste 1200 lei...si asociatia nu a mai platit...ca asa se cam intampla...daca se complica cazul...mai ales ca nu arata ca un proces tipic cu asociatiile de proprietari...si este atipic pe ceea ce se va judeca...
Imi pare rau ca nu am expus initial corect speta. Va explic acum situatia:
Suntem o asociatie de proprietari cu un total de 13 apartamente, din care 6 apartamente sunt proprietatea unei singure familii. Asociatia noastra a dat in judecata aceasta familie pe motiv ca nu si-a achitat cotele de intretinere si are restante. In final, familia respectiva a castigat procesul pe considerendul ca ea a dat in judecata, la randul ei, asociatia, contestand calitatea de presedinte a asociatiei de proprietari a doamnei Ionescu Maria. Asociatia de proprietari a facut apel pentru a anula hotararea judecatoreasca castigata de familia cu cele 6 apartamente.
Onorariul dat avocatei nu stim pe ce cheltuieli sa il repartizam si cine il suporta.
După cum pare nu aveți o hotărăre definitivă a procesului . Cand aveți procesul terminat puteți să repartizați cheltuielile cu avocatul in funcție de cine caștigă procesul . In cazul in care Asociația căștigă , plata av. va fi repartizată tuturor ap. in funcție de cota parte indiviză din Asociație și va fi trecută la rubrica „ cheltuiei pe ap . ”
Dacă declarați aiurea apel veti plati si avocatul din apel.
Adică se vor dubla cheltuielile.
Mergeți la avocat cu hotărârea ca sa analizeze daca aveti sau nu sanse in apel.Apelul trebuie motivat în fapt si in drept.
Nu va costa mult o consultație juridică pentru analizarea hotărârii si a actelor.
Dacă ati castiga in apel va fi obligată partea adversă sa va plateasca avocatul si nu mai datorati banii pe avocatul lui.
@claudiu intrebarea era cu totul alta..cine plăteste cheltuielile de judecata.Nimeni nu a dat un raspuns la obiect,desi daca se cunoaste legea stii. Cheltuielile de judecată se platesc de cei care au initiat procesul....Ad.Gen.,comitetul sau presedintele.