avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inregistrare in baza de date a armatei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inregistrare in baza de date a armatei

Daca împlinești 18 ani trebuie să te prezinți la un centru militar pentru a fi inregistrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 16 Martie 2019
Legea 395/2005
art.2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă.
.....

Art. 4
(1) După data prevăzută la art. 2 alin. (1), cetăţenii români, bărbaţi, au obligaţia ca, în termen de 6 luni de la data împlinirii vârstei de 18 ani, să se prezinte la centrele militare numai pentru luarea în evidenţă militară, consemnarea opţiunilor privind modalitatea de îndeplinire a îndatoririlor militare, în situaţiile prevăzute la art. 3 şi înmânarea adeverinţei de recrutare.

(2) Neprezentarea cetăţenilor prevăzuţi la alin. (1) la centrele militare în termen de 6 luni de la data împlinirii vârstei de 18 ani constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 300 lei.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in evidenta de catre armata popescu_ion20 popescu_ion20 La 18 ani trebuia sa ne prezentam la un anumit centru local pentru a fi luati in evidenta de catre armata. La vremea respectiva am ignorat obligatia asta si a ... (vezi toată discuția)
Clarificarea situatiei militare cicudaf cicudaf Buna ziua, Doresc sa aflu si eu mai multe despre acest subiect. In cazul in care un cetatean al Romaniei refuza categoric sa se prezinte la centrul ... (vezi toată discuția)
Ordin de chemare a rezervistilor Alexx_00 Alexx_00 Buna seara ! Am fost soldat acum 15 ani ca fiecare barbat de varsta mea,si de cativa ani ,ma tot cheama de doua ori pe an la comisariat sa ma ia in evidenta ... (vezi toată discuția)