avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post nelegala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post nelegala?

Buna seara,

multumiri celor din a caror experienta avem ocazia de a invata aici lucruri f utile.

Situatia pentru care doresc sa va cer un sfat este urmatoarea

Postul meu a fost desfintat invocandu-se motive economice si reorganizarea activitatii printr-o decizie care din punct de vedere al formei respecta toate regulile.
compania insa se dezvolta cu un nou punct de lucru in tara unde face angajari masive si chiar pe posturi similare cu al meu(dar in alt oras) in urma unor investitii serioase. Este dreptul angajatorului sa desfinteze ce post vrea el si sa faca concedieri individuale(chiar daca sub acest paravan angajatul este lipsit de mijloace serioase de aparare legea aparand cu efect doar concediatii colectiv).
Este o cauza reala si serioasa o desfintare de post din motive economice( chiar si cu modificarea contrafacuta in consecinta a organigramei) dar o dezvoltare serioasa a organizatiei in alt oras. sta in picioare argumentul problemelor economice ale companiei? Mentionez ca anunturile de angajare conforme c pregatirea mea profesionala au fost facute ulterior deciziei de concediere insa in perioada preavizului meu de 20 zile lucratoare insa in decizia de concediere angajatorul mentiona ca nu dispune de locuri de munca corespunzatoare pregatirii mele profesionale.

Va multumesc ,

Daniel
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 21 Noiembrie 2009
Normal este sa va ofere un loc de munca in situatia cand se fac angajari,pentru ca desfiintarea locului dvs. de munca nu prea este urmare a unor dificultati economice ci a unei reorganizari.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare post comun-concedire un singur angajat Daniel Shneker Daniel Shneker Buna ziua, Astazi, din nefericire, am primit decizia de desfintare a postului detinut(sef raion) in conformitate cu cerintele de forma ale unei asemenea ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa efectuarea de concediere individuala in urma desfintarii postului carmen crenguta carmen crenguta art. 72(1) din codul muncii:Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati timp de ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat cu preaviz pe motiv de restrangerea activitatii dar in perioada mea de preaviz au angajat pe altcineva. maader maader Buna seara, in urma cu o luna am fost concediat cu preaviz pe motiv de restrangere activitate, lipsa comenzi. Am intrerupt perioada de preaviz cu un ... (vezi toată discuția)