avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Recent a decedat un verisor , care nu are copii,nu a fost casatorit,nu are frati,deci fara testament ar fi mostenitori verisorii,care nu sant putini,deja au inceput discutiile,eu sant unul dintre ei,si deja au inceput discutiile.Eu nu sant in tara,cum se procedeaza,si daca se poate face succesiunea fara mine?Din ce am inteles a fost inmormantat desi nu exista in momentul de fata nici certificat de deces.Din ce am inteles nu se poate face succesiunea fara,sau este o strategie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:08, 12 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Înmormăntarea nu se poate face fără certificatul de deces. Poate că există vreun testament lăsat celor care i-au făcut înmormantarea.
Dupa inmormantare sa obtinut certificatul de deces,acum doi dintre verisori se ofera sa faca ei succesiunea fara noi,doar sa trimitem o imputernicire,problema ca eu nu am incredere in ei,si am auzit legat de succesiune doar de renuntare nu si de imputernicire,si nu vreau sa fim pacaliti ceilalti,as vrea sa stiu daca exista legat de succesiune notiunea de imputernicire,pt. ca daca noi ceilalti am renunta,ei doi si-ar imparti in mod egal totul,noi ceilalti ramanem cu buzele umflate
declaratia de renuntare e una, imputernicirea e alta. Puteti sa imputerniciti pe oricune din tara sa va reprezinte la dezbaterea mostenirii si sa obtina in numele dvs certificatul de mostenitor.
Doresc sa fiu iarasi consiliat in problema cu verisorul decedat ce nu are testament,urmatorii mostenitori am fi zece verisori,sase din partea tatalui decedatului,respectiv patru din partea mamei decedatului,sper ca am scris cat de cat sa se poata intelege,acum as vrea sa stiu daca se imparte egal in zece sau se imparte altfel
Da, se împarte la 10.

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire ilke ilke de curand a murit verisorul mamei mele. singurele rude in viata sunt verisorii decedatului, adica : din partea tatalui2 verisori, iar din partea mamei 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! de curând verisoara mamei mele (fiica unchiului ... A.Mrn A.Mrn Buna ziua ! De curând verisoara mamei mele (fiica unchiului mamei) a decedat. Aceasta nu avea nici copii nici soț și nici frați sau surori și de asemenea ... (vezi toată discuția)