avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare tacita a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare tacita a succesiunii

Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul supravietuitor si fiul ei dintr-o casatorie anterioara. Nici aceata succesiune nu s-a dezbatut din lipsa de interes a acestora. Intrebarea este daca ma pot duce la notar si sa fac o declaratie de acceptare tacita a succesiunii de pe urma mamei mele. Masa succesorala nu exista, este un imobil , casa si teren fara acte, care poate fi valorificat si legalizat in viitor prin uzucapiune
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 09:51, 18 Martie 2019
Pai exista masa succesorala: casa si terenul pe care le-ati mentionat.
Obtineti intai hotararea judecatoreasca de constatare a dreptului de proprietate, dupa care dezbateti mostenirea dupa mama si sora.
Declaratia dvs de acceptare tacita nu are nicio relevanta in acest context.
Sora mea a decedat de 4 ani si cei doi succesibili nu au facut niciun act. Nu am cum sa promovez singura in instanta o actiune de dobandire a dreptului de proprietate prin uzucapiune pentru perioada 1956- 1986 decit daca sora mea ar avea o reprezentare notariala , macar certificate de calitate de mostenitori. Posesia a fost facuta de catre parintii nostri respectiv mama si tata, in timpul posesiei tata a decedat in 1976 iar posesia a fost continuata de catre mama , eu si sora mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea ... (vezi toată discuția)