avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lipsă răspuns solicitare pe 544/2001. Primăria ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lipsă răspuns solicitare pe 544/2001. Primăria ridică excepția lipsei calității procesuale de folosință. Este corect?

Am depus o cerere de chemare în judecată împotriva primăriei de sector deoarece nu mi-a comunicat informațiile de interes public solicitate în baza legii 544/2001.

În întâmpinare primăria a ridicat excepția lipsei capacității procesuale de folosință, dar nu a indicat pe cine ar fi trebuit să chem în judecată...

Întrebări:

1. Este corectă susținerea?
2. Dacă este, împotriva cărei entități administrative ar fi trebuit să formulez acțiunea?
3. Pot cere, la primul termen, modificarea cererii de chemare în judecată și introducerea respectivei entități în dosar?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adisoaree , utilizator 16:07, 9 Decembrie 2024
Ce ați pățit, mai exact? Ați dat în judecată primăria în loc să dați în judecată UAT-ul?

Primul link este încă arhivat aici:

[ link extern ]

Trebuie să citești capitolul 11.2 intitulat „Calitatea procesuală pasivă”...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2024
Andr@, utilizator
Mulțumesc!
Exact, am încurcat borcanele la sfatul unui prieten (avocat).

www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare în judecată primĂria –prin primar adisoaree adisoaree Bună ziua! Am chemat în judecată PRIMĂRIA SECTOR X –PRIN PRIMAR cu acțiune întemeiată pe obligația de „A FACE”, iar instanța a admis excepţia ... (vezi toată discuția)
Capacitate procesuală legea 544/2001 gabi7 gabi7 Am formulat o acțiune pe Legea 544/2001 chemând in judecata o unitate administrativ-teritorială (primarie) care refuză să-mi furnizeze informații de ... (vezi toată discuția)
Lipsa capacitate de folosinta a primariei Jayr Jayr Buna ziua tuturor! Speta: Primaria X a dat in judecata angajatii pentru recuperarea unor sume de bani (sporuri) in urma controlului Curtii de Conturi. La fond ... (vezi toată discuția)