avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uz de fals - FOTOCOPII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uz de fals - FOTOCOPII

Buna seara! Daca o persoana foloseste fotocopii ale certificatului de nastere si carte de identitate falsificata , savarseste infractiunea de uz de fals? Faptul ca foloseste fotocopii si nu inscrisul falsificat e de natura sa inlature caracterul infractional al faptei?
Cel mai recent răspuns: trailer1234 , utilizator 11:11, 26 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca fotocopiile sunt certificate "conform cu originalul" , este o infractiune de uz de fals daca a prezentat copiile.
Daca copiile nu sunt certificate conform cu originalul se mai poate retine infractiunea? Va multumesc!
Copiile unor înscrisuri falsificate sunt la randul lor false, fiindca si ele atesta elemente contrare realității. Fapta va constitui infracțiune. Nu e neapărat să fie uz de fals, poate constitui și infracțiunea de fals privind identitatea, depinde de context.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Inscris fals cuziamusia cuziamusia Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata. A doua persoana foloseste acest inscris la ... (vezi toată discuția)
Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)