avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare catre firma din UK
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare catre firma din UK

Buna ziua,

In cazul in care am livrat marfa si prestat servicii in RO pt o firma din UK, cum le facturez, in lei sau in euro? Cu sau fara tva?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:14, 21 Martie 2019
Scrieti factura in orice limba a U.E. Facturati in orice moneda a U.E.
Daca firma din UK este platitoare de tva si marfa paraseste Romania facturati fara tva.
Daca firma din UK nu este platitoare de tva sau marfa nu paraseste Romania facturati cu tva .
Va multumesc,

Am verificat datele firmei pe vies si am primit raspunsul:

Număr de TVA invalid pentru tranzacțiile transfrontaliere în interiorul UE.

Conform celor indicate de dvs. pot face factura in limba romana si in lei?
Marfa nu paraseste Romania, deci facturez cu TVA.
Trebuie o dovada pentru faptul ca marfa ramane in Romania?

La ce articole din legislatie pot face referire pe factura?

Va multumesc inca odata.

Radu Varciu a scris:

Scrieti factura in orice limba a U.E. Facturati in orice moneda a U.E.
Daca firma din UK este platitoare de tva si marfa paraseste Romania facturati fara tva.
Daca firma din UK nu este platitoare de tva sau marfa nu paraseste Romania facturati cu tva .

Puteti intocmi factura in limba romana si in lei.
Nu aveti nevoie de dovada in cazul in care marfa nu paraseste Romania. Ar fi fost nevoie de dovada in cazul in care marfa parasea Romania si clientul era platitor de tva.
Nu e necesar sa treceti niciun articol de lege pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii traducere cu beneficiar in uk Teo8102 Teo8102 Buna ziua, un PFA care efectueaza traduceri pentru o companie din UK, platite in £, va emite factura in lire sau in lei? Este necesar sa mentioneze ceva ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara tva catre o societate care nu apare in vies gea1974 gea1974 Buna, Am o problema la care nu am reusit sa gasesc nicaieri raspunsul, stiu, legislatia e clara din acest punct de vedere dar ma intrebam daca cineva a mai ... (vezi toată discuția)
Factura tva adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in ... (vezi toată discuția)