avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune

Am cesionat (notar) cu act aditional la act constitutiv un SRL 1(eram adm. si actionar unic),am intocmit un PV(prin care aveam acces la unul din conturile SRL1 )cu cel care a preluat SRL1 prin care instrumentele de plata aferent activ. com. anterioare datei cesiunii SRL 1 sa le incasez eu pe o alta firma a mea SRL 2 pentru continuarea activitatii.Acest transfer de pe firma1pe firma 2 poate fi considerat spalare de bani?Sumele nu proveneau din activit. ilicite,erau B.O. SI CEC-uri.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 17:42, 21 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Potrivit Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, prin spălarea banilor se înţelege:
“ a) schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri sau în scopul de a ajuta persoana care a săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la urmărire, judecată sau executarea pedepsei;
b) ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei, a situării, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârşirea de infracţiuni;
c) dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni”(art.23).
Pentru a fi vorba de spalare de bani, ca infractiune, este necesar ca banii sa provina din savarsirea de infractiuni, ceea ce nu este cazul dumneavoastra.
Nu este spalare de bani decat daca banii provin din infractiuni, insa este clar o operatiune rezultata in frauda creditorilor societatii 1, iar in caz de faliment, daca se vor descoperi aceste operatiuni, se poate sa vi se atraga raspunderea personala.
La mom. cesiunii SRL 1 nu avea datorii catre furnizori sau credite,ulterior noul adm. a emis CEC B.O. fara acoperire ,a semnat contracte de leasing pentru camioane,utilaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din job part-time m-am trezit dator la banca carmenssilva carmenssilva Am cautat un job part-time pe net si m-au contactat reprezentantii unei firme de consultanta fiscala si transferuri financiare.Pentru o perioada de proba de ... (vezi toată discuția)
Spalare de bani tatiana1 tatiana1 O societate comerciala este imprumutata de catre aasociat cu 48000 lei in baza unui contract de imprumut iar suma se inregistreaza in registrul de casa .Dupa ... (vezi toată discuția)
Complice la spalare de bani danad1nu danad1nu Complice la spalare de bani se mai regaseste in Noul Cod Penal? (vezi toată discuția)