avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ART.56 LIT.d - Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ART.56 LIT.d - Codul muncii

Referitor la art.56 lit.d din Codul muncii, as dosi sa stiu cum comentati partea cu invaliditatea? Mai exact la ce grad de invaliditate de refera, avand in vedere ca totusi, invaliditatea de grad 3 presupune ca salarioatul poate munci 4 ore.
Daca un salariat are de la medic un diagnostic de invaliditate grad 3 , pot sa-i incetez contractul individual de munca cu 56 lit d?

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 18:09, 21 Noiembrie 2009
La data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, contractul individual de muncă al acestuia încetează de drept.

Încetarea de drept a contractului individual de muncă în temeiul art. 56 lit. d) din Codul muncii, nu înlătură posibilitatea încheierii unui nou contract individual de muncă între angajator şi o persoana pensionata pe gradul III de invaliditate.
Este valabil pentru toate cele trei grade. Puteti sa-i incetati activitatea in baza deciziei de pensionare sau il puteti mentine in activitate cu un program de 4 ore, daca are gradul trei..
da
Angel 2007 a scris:

da

:offtopic: Interventie moderator
Potrivit Regulamentului de postare , raspunsurile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Posturile fara continut pot fi sterse fara vreo notificare catre utilizatorul in cauza. :)
adriea2007 a scris:

Daca un salariat are de la medic un diagnostic de invaliditate grad 3 , pot sa-i incetez contractul individual de munca cu 56 lit d?

Da ,intrucat art 56(d) nu se refera la un anumit grad de invaliditate

Codul Muncii-Art. 56. - Contractul individual de muncă încetează de drept: d) la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim - pensie de invaliditate ioanav04 ioanav04 Buna seara tuturor, am rugamintea sa-mi spuna cineva cum inceteaza CIM al unui salariat in momentul inscrierii la pensie de invaliditate (gradul ... (vezi toată discuția)
Urgent -va rog raspuns munteanu_gyna munteanu_gyna am fost pensionata,fara cerere din partea mea, cu art.56 lit d unitatea ma poate mentine pana la sosirea deciziei de pensionare de la directia ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea deciziei si contestarea ei Daniela-Beatrice Daniela-Beatrice ln ianuarie 2009,comisia de expertiză medicală de pe lângă casa de pensii a decis pensionarea mea cu gradul 2 de invaliditate pe perioadă ... (vezi toată discuția)