avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am primit o notificare de la primărie că voi fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am primit o notificare de la primărie că voi fi amendat pentru neluarea măsurilor în scopul constituirii fondurilor de rulment și reparații. Eu nu am funcție în asociație, pot fi amendat?

Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc cu asociație de proprietari constituita, președinte, administrator... tot tacâmul cum scrie la lege.
Am primit o notificare de la primărie semnata de catre viceprimar si juristul primăriei ca voi fi sanctionat potrivit Legii 196/2018 art.102, pct.1, lit.j ( neluarea măsurilor in scopul constituirii fondului de reparatii sau de rulment ).
Eu consider ca acest articol este aplicabil celor din conducerea asociației nu membrilor. Ei trebuie sa constituie acel fond și noi ulterior să contribuim.
Pot fi amendat?
Intr-adevar eu nu am depus acei bani dar asta este altă discutie.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 16:07, 30 Martie 2019
Nu prea se înţelege cum şi de ce vi s-a trimis notificarea dumneavoastră atâta vreme ce nu deţineţi nicio funcţie in conducerea asociaţie. De unde avea Primaria datele dumneavoastră ?
Nu am nici o funcție în cadrul asociației. Sunt doar un simplu proprietar. Datele le au cei de la primărie de la vecinul care a incheiat contractul de reparatii pe numele lui si a efectuat reparatiile pe banii lui și care m-a reclamat.
Pe mine mă interesează dacă eu ca și simplu proprietar mă încadrez în acest articol de lege art 102 lit.j "neluarea măsurilor în scopul constituirii fondului de reparații " sau acesta este aplicabil președintelui/administratorului?
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
marianliviuh, utilizator
De cănd vecinul efectuează reperații să ințeleg pe parte comună și faptul că nu contribuiți la reparații v-a făcut reclamație la Primărie de unde rezultă că nu vreți să contribuiți la fondul de reparații al vecinului veți fi sancționat .

Despre ce reparații este vorba ?

Pentru a vă ajuta trebuie să ne dați mai multe amanunte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Recuperate avans fond fatetare bloc prezent prezent Buna ziua! De 1 an de zile, luna de luna, la intretinere se percep urmatoarele 2 fonduri: fond de reparatii (care se mentine la aceeasi suma de 27 lei/luna) ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)