avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cat costa contestatia executare silita la un credit
Discuție deschisă în Executare silită

cat costa contestatia executare silita la un credit

Buna ziua, am fost executat silit fara drept de apel in 2014 pentru un credit de 4500 euro luat in 2006. Sunt plecat din tara din 2007, sigur ca nu am fost instiintat de toate aceste proceduri, doar am vazut din intamplare numele meu pe website-ul justie.ro. As dori sa stiu care este costul total pentru contestatie inclusiv onorariul de plata pentru un avocat va rog. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 17:58, 29 Martie 2019
Pai in primul rand trebuie sa va fi incadrat in cele 15 zile de contestatie cum prevede legea ..Apoi costul contestatiei este taxa de timbru 100 lei plus o valoare procentuala din creanta executata astfel :

- până la valoarea de 500 de lei - 8 la sută, dar nu mai puţin de 20 de lei;
- între 501 lei şi 5.000 de lei - 40 de lei + 7 la sută pentru ce depăşeşte 500 de lei;
- între 5.001 lei şi 25.000 de lei - 355 lei + 5 la sută pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
- între 25.001 lei şi 50.000 de lei - 1.355 lei + 3 la sută pentru ce depăşeşte 25.000 de lei;
- între 50.001 lei şi 250.000 de lei - 2.105 lei + 2 la sută pentru ce depăşeşte 50.000 de lei;
- peste 250.000 de lei - 6.105 lei + 1 la sută pentru ce depăşeşte 250.000 de lei.

Deci in cazul dumneavoastra ar fi undeva in jurul sumei de 1300 lei (dar depinde cat s-a cumulat la suma ,dobanzi si penalitati de intarziere) Puteti calcula aproximativ dupa criteriile enuntate mai sus....
Puteti folosii si aplicatia asta la calcul [ link extern ] /
In ceea ce priveste onorariul avocatial acesta nu il putem stabilii noi ci dumneavoastra trebuie sa discutati sa aflati ,onorariile fiind diferentiate si nu stabile .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
DenisRif, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare va rog: este posibil sa fie deja prescrisa aceasta datorie?
Pai daca spuneti ca sunteti executat din 2014 ce sa se prescrie ?
Trebuia sa faceti contestație în 15 zile de la executarea dacă nu a ti fost in tara totusi se poate face ceva dacă aveți motive întemeiate. Contactați un avocat specializaț pe contestație executare silită si o sa va lămurească in functie de situația dvs ,de acte. In mod normal o datorie se prescrie dupa 3 ani (Dacă nu a ti mai achitat nimic intre timp ca si cum a ti recunoaște aceasta datoeie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa contestatie la executare abell abell Buna ziua, pentru a face contestatie la executare se plateste taxa? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru sau scutire taxa ? negut negut Buna ziua ,Am fost executat silit prin poprirea conturilor . Mi s-au oprit mai multi bani decit datoram . Mi s-a spus ca trebuie pentru recuperarea banilor ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru daune morale și materiale raser raser Pentru solicitare de despagubire morala sau/si materiala se percepe taxa de timbru, fie ca se aproba sau nu se aproba? Multumesc! Si daca se percepe, cam in ce ... (vezi toată discuția)