avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor in caz de incendiu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor in caz de incendiu

Buna ziua,

as dorii sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privind acordarea ajutorului in caz de incendiu.Am facut o solicitare catre Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Călărași unde am trimis o parte din documentele solicitate cf.procedurii pentru acordarea ajutorului in caz de incendiu ,(mentionand intr-un memoriu ca toate documentele au fost distruse in urma incendiului si nu am obtinut inca toate documentele originale) si foarte rapid am primit un raspuns negativ.Motivarea refuzului fiind argumentata prin faptul ca :aplicand Legea nr. 416/2001 nu se poate acorda ajutor deoarece persoanele carora le-a ars casa in proportie de 100%, pe raza Jud.Calarasi, au venituri ,pensii cumulate de 2100 lei(din care se scad 800 rata unui credit pt renovarea casei) dar nu se ia in considerare ca au rata; adica nu se afla in prag de excloziune sociala,au Carte de Identitate Provizorie in Bucuresti(sunt luati in spatiu, nu sunt proprietari, singura proprietate fiind casa care a ars) si nu au avut asigurare oblicatorie.
In momentul in care amluat legatura cu directorul executiv care a intocmit acest raspuns si i-am sugerat faptul ca in HG Nr. 50/2011 din 19 ianuarie 2011 , nu sunt acestea trei motive pentru neacordarea ajutorului, dansul s-a enervat si mi-a spus ca el aplica doar Legea 416/2001. I-am mentionat faptul ca in Sectorul 5 unde a luat foc un bloc intreg si oamenii nu aveau nici macar acte de proprietate , despre asigurare obligatorie nefiind vorba, au primit ajutorul de la Guvern, a spus ca nu il intereseaza.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns concret care este legea care se aplica in caz de incendiu.

Alte discuții în legătură

Tva marfa distrusa Mioara m Mioara m Buna ziua , In anul 2007 , cladirea in care firma mea avea depozitul (impreuna cu alte 51 de firme ) , a ars complet . Mi s-a intocmit proces verbal conform ... (vezi toată discuția)
Rog sfat de specialitate. mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua si Sarbatori cu bine la toata lumea! as dori un sfat in urmatoarea problema: avem o societate com de distributie marfuri,cu stocul de marfa ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura elen@ elen@ In legatura cu ajutorul pt caldura, mama mea locuieste in com.Borcea jud: Calarasi, pt a intra in posesia lemnelor (3 m steri) o doamna de la ghiseu i-a spus ... (vezi toată discuția)