Bună ziua, as avea două întrebări la care ascvrea nuste informatii/răspunsuri de la d-voastra!
Mama mea locuieste cu un domn de peste 30 de ani,dar nu sunt căsătoriți.Dansul a vândut un imobil care l-a dobandit prin mostenire si din acea suma a cumpărat un alt imobil.El a dorit să treacă pe numele mamei mele,acel imobil cumparat,dar s-a discutat in familie si am convenit sa fie trecut direct pe numele fiicei mele(ea avea la încheierea contractului18 ani), cu un Act notarial -Contract de vanzare-cumpărare, intabulat drept proprietate cu titlul de cumpărare,dobandit prin conventie, cota actuală 1/1 cu drept de uzufruct viager cu titlu de cumpărare dobandit prin conventie cota actuală 1/1,trecuti domnul si eu (mama fiicei mele).
Mentionez ca domnul nu are copii,doar două surori.
As dori sa stiu daca se poate ataca vreodată acest contract?În timpul vieții sau după decesul domnului? As dori sa stie ce inseamna titlul de cumpărare,dobandit prin conventie 1/1.
Eu mi-am schimbat numele în urma divorțului,iar la uzufruct viageră este trecut numele în timpul casniciei,nu este o problemă,trebuie refăcut actul?
Mama are un imobil,cumpărat cu multi ani cu rate,inainte de a locui cu domnul,cum spuneam locuiesc împreună de peste 30 de ani.
După decesul mamei mele,se poate intampla sa vina surorile dansului de a cere parte,deoarece au locuit atâția ani împreună?
Multumesc,cu respect gabi
Buna seara,
1. Nu am intalnit acea expresie de care faceti vorbire.
Contractul nu poate fi atacat de nimeni.
Mergeti la un notar si vedeti ca va spune.
2. NU nu au cum veni surorile domnului.
Nu exista o lege a concubinajului.
Surorile vin la mostenire daca domnul mai lasa bunuri. Actul acela e un act de vanzare simulat, in realitate a fost o donatie. Ar trebui sa ramana in picioare linistit in situatia data.
Succesiune
aspera68
Buna seara,suntem doi frati care dupa moartea tatalui am facut succesiunea,iar impreuna cu mama care era in viata atunci,am dobandit dreptul de ... (vezi toată discuția)