avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce se intampla cu marfa daca ONRC a radiat PFA-ul?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce se intampla cu marfa daca ONRC a radiat PFA-ul?

Buna ziua,
Daca am PFA-ul radiat fin oficiu, ce se intampla cu marfa pana cand infiintez alt PFA? Si dupa aceea?
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Magbd, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:38, 8 Iunie 2019
Stocul de marfa v-il vindeti dumneavoastra ca persoana fizica cu factura si bon fiscal de la casa de marcat sau chitanta, completati apoi in registrul jurnal de incasari si plati si registrul de evidenta fiscala si in final completati si depuneti declaratia unica pentru lunile din 2019 pentru inchiderea acelui pfa si de la finante. Abia dupa aceea, dupa ce va veti infiinta o alta pfa, va treceti marfa pe noul pfa si continuat s-o vindeti acolo.
Cum trecem marfa pe noul pfa?
~ Conținut șters la cerere ~
De la data radierii (de pe decizia de la registrul comertului) luati in calcul doar ce incasati in baza a cea ce ati prestat si aveti rapoarte de activitate semnate de ambele parti si facturile aferente dinainte si din intervalul de maxim 30 de zile, termen la finalul carui trebui sa depuneti si declaratia unica pentru inchiderea si de la finante. La fel si cu platile. Mergeti la politie cu actele in original de achizitie a masinii pe vechiul pfa si rugati sa va ajute s-o treceti pe persoana fizica.
Vanzarea intre cele doua pfa se putea face cu factura, chitanta si contract de vanzare cumparare la notar doar in acel interval de 30 de zile.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Închidere pfa Elenadaria Elenadaria Bună seara, vreau să adresez și eu câteva întrebări persoanelor care mă pot ajuta cu câteva detalii despre închiderea unui PFA. 1) am un PFA magazin ... (vezi toată discuția)