avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa bloc, modificare instalatii gaze - limita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa bloc, modificare instalatii gaze - limita de proprietate

Buna ziua.
Incerc sa lamuresc si eu cateva aspecte si sper sa reusesc aici.
Povestea arata cam asa:

Langa casa unde locuim s-a construit un bloc la 3m distanta de limita proprietatii, ceea ce a fost legal. Ulterior persoana care s-a mutat la parter pe partea cu noi, avand iesire catre lateral din apartament si-a construit o anexa acoperita, din lemn, pe care o foloseste ca bucatarie, aceasta anexa a ajuns ca distanta la aproximativ 1.5m de limita proprietatii. De asemenea in aceasta anexa si-a mutat si centrala termica, facand si modificari la instalatia de gaze, banuiesc nelegale. Alta problema odata cu mutarea acestei persoane este faptul ca organizeaza constant petreceri zgomotoase, cu boxele scoase afara din apartament, isi monteaza piscina gonflabila, etc, toate acestea intamplanduse pe distanta de 3m dintre constructia blocului si gardul dintre noi. Ma puteti lamuri va rog ce se poate face in cazul acesta si ce legi exista in privinta acestor aspecte? Este permis sa isi organizele petreceri si gratare in afara apartamentului si anume langa gardul dintre noi? Si de asemenea, anexa daca a ajuns la 1.5m distanta de limita proprietatii este in illegalitate? Multumesc! Bogdan
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 31 Martie 2019
Gasiti informatii utile despre legislatia privind linistea si ordinea publica aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Vedeti in special art. 2 pct.25-27
Legat de construirea anexei respective fara documente legale puteti sesiza primaria si Inspectoratul de stat in ctii. in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghena gunoi menajer arianaferseta arianaferseta Buna ziua. Locuiesc la casa, iar in vecini este un teren privat pe care s-a construit in bloc cu 7 etaje. Acum amplaseaza ghena de gunoi a blocului langa ... (vezi toată discuția)
Distanta legala constructie fata de limita proprietate(gard) iancumot iancumot Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Vecinii mei au construit o casa la 50 cm fata de gard.casa este pozitionata de-a lungul gardului ... (vezi toată discuția)
Distanta constructie noua fata de vecin chiforcalin chiforcalin Buna ziua, avem o proprietate de 10x100 m2 si am construit casa D+P+E la o distanta de 1.5m fata de proprietatea vecinului (pe cealalta parte fiind drum). ... (vezi toată discuția)