avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune la notar fara toti mostenitorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune la notar fara toti mostenitorii

Buna dimineata. In anul 2000 a decedat bunica mea din partea tatalui, aceasta avand 4 copii mostenitori,implicit tatal meu.In anul 2006 ulterior decesului bunicii, a fost emis un titlu de proprietate pe numele bunicii si doar unul din copii mostenitori,privind dreptul de proprietate asupra tuturor terenurilor care au apartinut defunctului tata al bunicii mele. La 10 zile dupa emiterea acestui titlu de proprietate, fost deschisa succesiunea la notar de catre doi din cei 4 mostenitori, respectiv fiica titulara din titlu care mosteneste totul ,inclusiv partea bunicii ,respectiv mama acesteia titulara asemeni a TP,iar cealalta fiica semneaza de renuntare la dreptul sau. 1. Este de neinteles, cum a fost emis acest TP dupa 6 ani de la decesul bunicii, devenind proprietara ulterior decesului si doar unul din copii , ceilalti 3 fara drept? 2, Cum a fost posibila dezbaterea succesiunii la notar, fara ca ceilalti doi mostenitori sa nu fie anuntati ,fiind exclusi total desi in viata ambii? la numai 5 zile dupa emiterea certificatului de mostenitor pe numele singurei mostenitoare, cea din TP , a fost efectuata vanzarea tuturor terenurilor de catre aceasta ,totul fara stirea celorlalti mostenitori. De specificat ca recent am descoperit aceste documente, iar nimeni din familiile celor doi copii ai bunicii nu au stiut aceste lucruri. Acum,la momentul actual, titulara TP si unica mostenitoare a terenurilor care a efectuat toate aceste operatiuni,este decedata ,fiind in viata doar cea care a renuntat la mostenire si a avut cunostinta de acest fapt. Mai mult decat atat ,unicul mostenitor al defunctei matuse,care a devenit ,,singura mostenitoare,, a bunicii la acea vreme, este nepotul acesteia care prin procura notariala a renuntat in calitate de mostenitor al bunicii sale,la toate drepturile succesorale ale acesteia. In eventualitatea unei actiuni la instanta privind anularea certificatului de mostenitor emis in 2006 doar pe numele matusii decedate, eu ca mostenitoare a tatalui meu ,fiu nedreptatit al bunicii privind aceasta mostenire, pot deschide aceasta actiune? Problema este pe cine chem la instanta, in contradictoriu cu ce parti? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate - succesiune aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Dupa 1990 se emit titluri de proprietate. Titularul era decedat, pe titlu sunt trecute 2 surori A si B, in viata la acea data. Nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)