avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sucursala in Romania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sucursala in Romania

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea speta:
Societate comerciala straina, inregistrata intr-o tara membra UE, cu obiect de activitate Comertul Online, doreste sa infiinteze o sucursala in Romania pentru urmatoarele motive:
- inchirierea unui spatiu de depozitare
- angajarea de personal pentru managerierea acestui spatiu
- expedierea de colete pe piata din Romania si nu numai din acest spatiu
Intrebarile mele ar fi:
1. Exista posibilitatea transportarii libere a marfurilor de la compania-mama catre sucursala din Romania fara tranzactii intre cele doua entitati?
2. Din moment ce sistemul de primire a comenzilor si de eliberare a facturilor este deja implementat de compania-mama in tara de origine iar contabilitatea se tine acolo, sucursala este cumva obligata sa tina si ea contabilitatea comenzilor expediate din Romania?
3. Avand in vedere ca sucursala nu are personalitate juridica, aceasta poate avea angajati? Daca da, angajarea se va face conform legilor romane, sau a celor din tara de origine a companiei-mama?
Exista o alta formula mai simpla prin care compania straina sa isi poate desfasura activitatea in Romania (inchieierea unui spatiu, angajarea de personal, expedierea de colete)?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Filiala, sucursala sau reprezentanta? ysty76 ysty76 Buna ziua, Intrebarea mea este, daca o societate comerciala straina, din alt stat membru UE doreste sa-si deschida in Romania o \"ramura\", care ar fi ... (vezi toată discuția)
Legislaþia muncii aplicabilã, reglementãri în domeniu Cosmi7 Cosmi7 Vă supun atenţiei următoarea problemă; Firmă străină cu sucursala în altă ţară decât cea de origine, având punct de lucru în România, ... (vezi toată discuția)
Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o persoana juridica straina FLORIN-MADALIN CONSTANTIN FLORIN-MADALIN CONSTANTIN Buna ziua! Va rog respector sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare si eu o intrebare: Daca o persoana juridica straina ... (vezi toată discuția)