avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare punct de lucru sau sucursala de catre o persoana juridica straina

Buna ziua!

Va rog respector sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare si eu o intrebare:
Daca o persoana juridica straina doreste sa infiintereze aici un sediu secundar, ce este mai bine si care sunt diferentele dintre sucursala sau punct de lucru, in conditiile in care persoana respectiva doreste ca entitatea nou infiintata sa fie inregistrata la ORC si sa poata tine o contabilitate proprie????
Contabilitatea se va tine de catre societate in sediul social. Ar trebui depuse decat niste declaratii in functie de numarul de angajati si daca se va obtine profit in Romania.
Aveti trei variante. Ramane sa o alegeti d-voastra pe cea mai potrivita:
- Reprezentanta;
- Sucursala si
- Filiala.

Reprezentanta nu poate desfasura activitati lucrative si are o procedura distincta de inregistrare.
Asa cum ii spune si numele, ea poate, doar, sa reprezinte interesele firmei mama.
NU poate avea venituri proprii, ci doar cheltuieli si este sustinuta financiar de firma mama. In plus se plateste si o taxa anuala pentru functionarea reprezentantei care, daca nu ma insel, are o valoare in jur de 4000 Euro.

Sucursala este o entitate fara personalitate juridica, care poate desfasura activitati lucrative si se inregistreaza la ORC. Gasiti detalii privind structura dosarului aici:
[ link extern ]

Filiala este, practic, o firma noua, care are ca asociat unic, sau majoritar, firma mama din strainatate si care, bineinteles, functioneaza ca o firma de sine statatoare.
Multumesc frumos pentru sfaturi, am sa infiintez o sucursala, dar ma intereseaza si daca aceasta poate tine o evidenta contabila proprie si daca da, trebuie sa plateasca impozit in tara??
sau trimite documentele contabile firmei mama si acesasta va platii impozite acolo in cazul unui profit??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina isi poate deschide in romania.... luizacsinte luizacsinte Am si eu o nelamurire: O firma straina isi poate deschide in Romania Filiala, Sucursala sau Reprezentanta cu activitate de productie? Ce anume si care este ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala germana cu activitate in romania BirsanPaul BirsanPaul Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie: O firma germana cu activitate in comercializarea si personalizarea articolelor textile doreste sa inceapa ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru tivluc tivluc Buna ziua, administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)