avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.Ce trebuie sa fac in cazul in care nu este platita integral pensia alimentara?In prezent primesc prin posta pensia alimentara a copilului,dar nu reprezinta 25%din venitul net lunar realizat.Cum pot dovedi ca nu se trimite suma exacta pt copil?Ce trebuie sa fac pt virarea pensiei in cont,fara a mai trimite cat vrea tatal copilului prin posta?Va multumesc
Daca nu s-a specificat in hotararea judecatoreasca un cont bancar, atunci pensia de intretinere este virata prin posta.

Daca , insa , fostul sot isi exprima acordul in acest sens, poate fi perfectata o declaratie, din partea dansului, cum ca intelegere sa remita pensia de intretinere intr-un cont bancar, mentionand datele de identificare ale acestuia.
.

Daca pensia de intretinere nu este achitata integral, va puteti adresa executorului judecatoresc, pentru a fi initiata executarea silita, in toate formele sale.

Acesta va solicita acordul instantei de judecata , care se pronunta pe cale de incheiere, in sensul de a incuviinta executarea silita, in toate formele sale.

Daca sunt realizate venituri salariale ,de catre debitor, acestea vor fi poprite.

Totodata, poate fi depusa o plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de la 378 din Codul penal, abandonul de familie, infractiune cu limite de pedeapsa de la 1 la 3 ani, alternativ cu amenda penala.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară Anca Huszar Anca Huszar Fostul soț nu a plătit pensia alimentară celor doi copii din februarie. Am încercat să îl constatăm telefonic și nu răspunde . Am cerut firmei la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- punere in executare roberta1 roberta1 Sunt divortata, 2 minori la mine. L-am dat in judecata pe tatal lor pentru majorare si am castigat o mica marire. Intrebarea este cum sa pun hotararea in ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)