avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat de la soacra mea, cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat de la soacra mea, cu clauză de întreținere, o casă+teren. Acum refuză s-o mai ajut cu bani și mă amenință că mă cheamă în judecată să anulăm contractul. Se poate așa ceva?

am cumparat de la soacra mea 1000 mp teren pe care se afla si o casa, in contract se specifica faptul ca ma oblig s-o intretit pe timpul vieti si totodata isi pastreaza si uzufructul imobilului pe timpul vietii. dupa 7 ani nu mai are nevoie de intretinere (i-a marit Dragnea pensia) si refuza s-o mai ajut cu bani, de deranjat n-o deranjez o las sa traiasca linistita in casa ei, vrajita de un nepot de la o alta fata a ei ma ameninta ca ma cheama in judecata sa anulam contractul sa poata vinde nepotului casa si terenul. i-am platit cand am cumparat casa si terenul 5000 euro in contract scrie mai putin sa evit plata impozitului catre stat(asa m-a sfatuit notarul) deasemenea am chitante ca in acesti 7 ani i-am trimis bani din spania si am si facturi ca i-am cumparat electro domestice in casa, am tras apa in curte. posibil sa fie anulat acest contract si sa raman si fara bani doar ca s-a razgandit ea? multumesc celor care vor dori sa-mi raspunda
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: balanconstantin , utilizator 23:13, 5 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil DA, dar toate lucrarile de ridicare a confortului i le puteti solicita in instanta la randul dvs
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contractul este unul de întreținere, și din ce descrieți pare a fi, deși nu am cum sa îl citesc, intretinutul care este creditorul obligației de întreținere poate solicita rezoluțiunea contractului și poate sa solicite și obligarea dvs la plata cheltuielilor de judecata. Dacă în contract este specificat ca s-a instrăinat terenul în schimbul unui preț, adică dacă apare ca o vânzare cumpărare veritabila atunci nu mai are posibilitatea sa solicite în instanta rezoluțiunea.


Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa ceara rezolutiunea contractului în funcție de clauzele acestuia,daca întreținerea constă în implicarea dvs personală faptul că ati trimis bani poate sa nu fie suficient.Angajati av in cazul unui proces care va face apararile pt dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
din contract cred ca v-ar interesa doar faptul ca pretul vanzarii declarat de parti este de 5000, primit de soacra mea la data autentificarii precum si intretinerea si ingrijire ei pe tot restul vietii si mai spune ca pretul a fost stabilit de notar la 189000 lei dar pentruca suntem rude de gradul 1 am stabilit si am platit impozitul aferent pentru suma de 5000 lei ca defapt sunt propietar eu dar de drept voi fi dupa incetarea ei din viata si mai spune ca isi pastreaza uzufructul viager al imobilului restul sunt a chestii notariale. as mai vrea sa adaug ca desi este divortata de socrul meu notarul a chemat si pe socrul meu sa semneze ca este deacord cu vanzare, asta deoarece cred ca nu aveau partajul facut cert este ca socrul meu a fost la notar dar in contractul de vanzare cumparare nu apare semnatura lui. daca voi fi chemat in judecata nu am sa ma prezint nici eu nici sotia sa desfiinteze instanta contractul de vanzare cumparare eu nu ma duc sa ma judec cu soacra mea pentruca eu spre deosebire de ea sunt in toate mintile si mie rusine sa apar sa ma vada lume judecandu-ma cu soacra pe o casa din chirpici di 1963 am sa pierd tot am acolo pe langa altele si 25 mc boltari bca urma sa-mi fac o casa pe acel teren. va multumec pentru atentia care mi-ati acordat-o, toate cele bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bunuri care in 7 ani s-au uzat asa ca nu mai am ce lua si mi-ar sta si bine sa ma duc cu caruta la poarta soacrei sa-i iau frigiderul masina de spalat si televizoarele plus multe altele. bunuri care oricum nu am unde le duce eu locuiesc in spania de 15 ani si am tot ce-mi trebuie. asta sa fie paguba mea, am sa platesc si cheltuieli de judecata, nu am sa ma prezit la proces sau procese vor fi multe termene justitia IDEPENDENTA din romania clienti ca soacra mea asteapta. sunt sigur ca va veni ziua cand va plati si ea datori din lumea asta nu plecam

Alte discuții în legătură

Nerespectare clauze contract de vanzare-cumparare valentin_76 valentin_76 Buna seara. Am o matusa care este intr-o situatie foarte complicata si nu stie cum sa procedeze, poate cineva ne poate da un sfat. Matusa mea fiind singura, ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!!! am și eu o problema. soțul meu a făcut act de ... Alexa. Codrin Alexa. Codrin Bună ziua!!! Am și eu o problema. Soțul meu a făcut act de vânzare cumpărare cu părinții lui. Noi am stricat casa veche și am făcut una noua. Socrii ... (vezi toată discuția)