Repartizarea cheltuielilor cu schimbarea ascensorului: este legal să se împartă suma la metru pătrat și nu la numărul de persoane, având în vedere că persoanele merg cu liftul, nu metrii pătrați?
Am și eu o nelămurire. Dețin un apartament cu 3 camere in Brasov. S-a hotărât schimbarea ascensorului, plata calculându-se la metru pătrat al apartamentului. In apartament locuiesc 3 persoane, Menționez faptul ca sunt foarte multe apartamente cu 4-5 persoane. Întrebarea mea este : E legal sa se împartă cheltuiala la metru pătrat și nu la numărul de persoane, având in vedere ca persoanele merg cu liftul, nu metrii pătrați?
In acord cu antevorbitorii, tratand subiectul strict investitional, un lift functional si de buna calitate, creste valoarea de piata a apartamentului dumneavoastra ! Deci iata ca aveti si dumneavoastra de castigat. Daca maine vindeti apartamentul veti obtine aceeasi suma ca cei care locuiesc cate 5 in apartament. Da ? In plus se evita paradoxul in care un locatar care pretinde ca nu locuieste in acel imobil, dupa regula dumneavoastra nu ar trebui sa platesca nimic ! Dar daca vinde imobilul, va pune in prezentare faptul ca are lift functional. Un lift arhaic, fara securitate, echivaleaza cu "bulina rosie" de pe cladirile nesigure. Vi se pare corect ?
Iar in alta ordine de idei, legat de afirmatia dvs ca 4-5 persoane folosesc mai des liftul, nu are o baza logica deoarece dvs nu stiti ce stil de viata au acele persoane si nici cat des ies din casa. Poate o familie formata din 2 persoane, e mai activa si cei 2 ies des la cumparaturi, la masina, la magazin....etc. Cred ca toti am avut la un moment dat vecini pensionari sau care sunt bolnavi, in incapacitatea de a avea o viata sociala si foarte activa, cu multe iesiri. Deci premiza de la care plecati este gresita, din punctul meu de vedere. Adesea legiuitorul este mult mai inteligent decat noi, chiar daca adesea nu ni se pare. Succes in toate!
Reparatie lift
castelanul
la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce?
Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)