avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea cheltuielilor cu schimbarea ascensorului: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea cheltuielilor cu schimbarea ascensorului: este legal să se împartă suma la metru pătrat și nu la numărul de persoane, având în vedere că persoanele merg cu liftul, nu metrii pătrați?

Am și eu o nelămurire. Dețin un apartament cu 3 camere in Brasov. S-a hotărât schimbarea ascensorului, plata calculându-se la metru pătrat al apartamentului. In apartament locuiesc 3 persoane, Menționez faptul ca sunt foarte multe apartamente cu 4-5 persoane. Întrebarea mea este : E legal sa se împartă cheltuiala la metru pătrat și nu la numărul de persoane, având in vedere ca persoanele merg cu liftul, nu metrii pătrați?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 21:30, 6 Aprilie 2019
In acord cu antevorbitorii, tratand subiectul strict investitional, un lift functional si de buna calitate, creste valoarea de piata a apartamentului dumneavoastra ! Deci iata ca aveti si dumneavoastra de castigat. Daca maine vindeti apartamentul veti obtine aceeasi suma ca cei care locuiesc cate 5 in apartament. Da ? In plus se evita paradoxul in care un locatar care pretinde ca nu locuieste in acel imobil, dupa regula dumneavoastra nu ar trebui sa platesca nimic ! Dar daca vinde imobilul, va pune in prezentare faptul ca are lift functional. Un lift arhaic, fara securitate, echivaleaza cu "bulina rosie" de pe cladirile nesigure. Vi se pare corect ?
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar in alta ordine de idei, legat de afirmatia dvs ca 4-5 persoane folosesc mai des liftul, nu are o baza logica deoarece dvs nu stiti ce stil de viata au acele persoane si nici cat des ies din casa. Poate o familie formata din 2 persoane, e mai activa si cei 2 ies des la cumparaturi, la masina, la magazin....etc. Cred ca toti am avut la un moment dat vecini pensionari sau care sunt bolnavi, in incapacitatea de a avea o viata sociala si foarte activa, cu multe iesiri. Deci premiza de la care plecati este gresita, din punctul meu de vedere. Adesea legiuitorul este mult mai inteligent decat noi, chiar daca adesea nu ni se pare. Succes in toate!
In cazul in care liftul nu are contor separat si este alimentat din reteaua parti comune(casa scarii, ghene , subsol, etc) cum se calculeaza ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile cu energia electrica pe casa scarii intra in categoria cheltuielilor repartizate pe numar de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata curent lift vasile viorel vasile viorel Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o lege care sa permita proprietarilor aflati la etajul 1 al unei Asociatii de Proprietari formata din doua scari a cate 40 ... (vezi toată discuția)
Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift castelanul castelanul la reparatie lift cheltuiala se imparte pe apartament sau pe nr.de persoane?cum e mai corect ?si daca se poate ,de ce? Ar mai fi ceva-se imparte de la et.2 ... (vezi toată discuția)