avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Referitor depunere declaratie intrastat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Referitor depunere declaratie intrastat

Buna ziua.
Suntem o firma care efectueaza ,printre altele si import de produse din tarile Uniunii Europene, si din afara UE, produse pe care le vindem in tara. Incepand cu anul 2011, depunem la INS Declaratia INTRASTAT, privind schimbul de marfuri intre tarile UE,
In anii 2016, 2017, 2018, am importat de o valoare mai mica decat pragul stabilit de legislatia in vigoare ( 900.000 lei ).
Intrebarea este : eram obligati sa depunem aceasta declaratie lunara, in conditiile in care nu am depasit acel prag valoric de importuri ? Se poate solicita iesirea din sistemul de depunere al declaratiei ?
Va multumim.

Alte discuții în legătură

Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrastat nedepusa!!! maia.milea maia.milea -ultima declaratie intrastat depusa ptr import -10.2008, -exportul incepe in 10.2010, fara a depasi pragul in cursul anului, -pragul de 900.000 pentru export ... (vezi toată discuția)
Declaratia intrastat si 390 nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, livram marfa din romania, catre un stat membru ue,iar marfa de acolo pleaca catre un stat non-ue. se declara in intrastat si in 390 livrarea ... (vezi toată discuția)