avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare ilegală
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare ilegală

Buna seara,
Am găsit o hârtie in parbriz, cum ca mașina a fost parcata neregulamentar in fața accesului in parc (semnalizat doar cu niște linii pe carosabil).
Problema este ca NU eu eram șoferul, iar in hârtie scrie ca “contravenientul trebuie sa se prezinte la poliție”., altfel sunt atrase consecințe cf prevederilor legale.
Problema este ca nu eu eram la volan, ci o persoana care a plecat azi din țara, care nu are cetățenie romana și se va întoarce abia peste câteva săptămâni.
As dori sa știu :
1- ce se intampla dacă nu se prezintă nimeni la poliție, care vor consecințele ?
2- in cât timp trebuie sa se prezinte ?
3 care e amenda ?
4- se poate ataca faptul ca nu era niciun sens de parcare interzisă și nu scria nicăieri acces parc ? (Era marcat doar carosabilul)
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 22:03, 4 Aprilie 2019
1. Daca hirtia respectiva e de la politia rutiera si nu va prezentati, veti primi acasa un PV de contraventie, pentru neprezentare . Daca e de la politia locala, nu sunteti obligata sa va prezentati.
2. In invitatia respectiva este trecuta o perioada, normal e de 5 zile.
3. 1305 RON, cu posibilitate de a plati jumatate in 15 zile.
4. Orice PV de contraventie se poate contesta, prin depunerea unei plingeri contraventionale la judecatorie, in termen de maxim 15 zile de la data comunicarii. Instanta va hotari daca aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda contraventionala Alexandra Elena Alexandra Elena Buna ziua, astazi am parcat de la ora 9 dimineata la 3 PM si am gasit in parbriz o comunicare de la politia locala a sectorului 1 prin care sunt chemata pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare politie locala floresti Hexagon Hexagon Azi 7.11.2018 am gasit la stergatoare o nota de constatare pentru ca am parcat neregulamentar pe trotuar desi in zona nu sunt amenajate locuri de parcare. In ... (vezi toată discuția)