avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demsie & Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demsie & Preaviz

Cum se procedeaza in cazul demisiei? Care sunt pasii de urmat si cum as putea negocia perioada de preaviz cu angajatorul? (cele 20 de zile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 5 Aprilie 2019
Pasii sunt :
1. Depunere cerere de demisie angajat.
2. Inregistrare demisie angajat.
3. Angajatorul decide daca este cu sau fara preaviz, prin rezolutie data pe cererea de demisie. Astfel :
- daca este cu preaviz , atunci angajatul va efectua preavizula carui durata este mentionata in c.i.m.. La terminarea preavizului are loc incetarea c.i.m.
- daca este fara preaviz, atunci se va emite decizia de incetare a c.i.m. ( incetarea c.i.m. avand loc la data renuntarii totale la termenul de preaviz de catre angajator).

De asemenea, angajatorul poate renunta doar partial la termenul de preaviz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim conf art 81 alin 7 anieta anieta Buna ziua inca o data, Revin cu o alta intrebare, cu privire la incetarea CIM conf. art 81 alin 7 din Codul Muncii: Se poate face incetarea CIM a unui ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi s-a dat nr de inregistrare,iar ... Cerasela15 Cerasela15 Buna ziua!mi-am depus cererea de demisie,mi S-a dat Nr de inregistrare,iar directorul executiv mi-a comunicat ca trebuie sa mi scrie” Rezoluția “la ... (vezi toată discuția)