avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt internată într-o clinică privată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt internată într-o clinică privată de recuperare medicală și nu mai dispun de fonduri. Mi s-a propus să cedez imobilul pentru îngrijire până la vindecare, cum mă pot asigura că după aceea nu rămân pe drumuri?

Buna ziua! Sunt o persoana cu pareza pe partea stângă si nu ma pot descurca singura. Sunt internată la o clinică de recuperare privată și nu mai dispun de fonduri financiare. Clinica mi-a propus să cedez imobilul asigurandu-mi îngrijire până ma voi face bine. Notarul poate scrie in contractul de vanzare cumpărare ca după ce ma voi face mai bine clinica sa imi poate asigura spatiu de locuit cat voi trai? Cum ar trebui sa procedez ca sa nu raman pe drumuri? Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu am posibilitatea de a vinde imobilul pentru ca sunt imobilizată la pat si nu am nici vreo o rudă pentru a ma ajuta sa o vând. Vreo declarație legalizată la notar prin care imi va asigura un loc unde sa stau se poate face sau altceva din care sa reiasă că imi asigura loc (legalizată la notar bineinteles) separat de contractul de vanzare cumpărare se poate face?

raluk0207 a scris:

Puteti vinde imobilul si sa va achiziționați ceva mai mic. O garsoniera, de exemplu.
Cu restul banilor, achitați serviciile clinicii.
Sau încheiati cu aceasta un contract de prestări servicii pe o durată.
Intr-adevar, nu se poate mentiona in contractul de vânzare cumpărare obligația clinicii de a va asigura un acoperiș deasupra capului.

Obligatiile se asumă prin contracte, nu prin declarații.
De regulă, astfel de clinici au contracte speciale de furnizari servicii pe care le încheie cu pacienții.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin vânzare pierdeți toate drepturile. Contractul de întreținere se poate face cu clauză. Notarul clinicii sau avocatul care o reprezintă urmează ineresele acesteia, fiind angajat pentru a-i servi interesele. Căutați o persoană de încedere, care, eventual, să nu fie din anturajul clinicii, pentru contract de administrare bunuri, pentru vânzarea locuinței pentru una mai mică - asta ar fi una dintre variante. Dar banii nu se știe dacă vor ajunge pentru gestionarea situației dvs. actuale până la vindecare, al cărei termen nu-l cunoașteți și înțeleg că nu v-a fost sugerat estimativ de clinică. Trebuie să demonstrați, pentru propriul interes, că nu sunteți singură și că situația este și va fi supravegheată de cineva de încredere, pentru a evita eventualele abuzuri. Trebuie să vă gândiți preventiv la întreaga situație, privind toate variantele și posibilitățile. Contractul de vânzare, sugerat, între dvs. și clinică, pare abuziv, dvs. neavând acces la informații și alți clienți posibili pentru a gestiona situația: preț, condiții etc. Sănătate și succes.
Ultima modificare: Duminică, 7 Aprilie 2019
II_Maria, utilizator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alternativ, puteti face un imprumut bancar cu imobilul ca si garantie (daca aveti venituri stabile) pentru a achita serviciile medicale. Suna parca mai bine decat sa cedati imobilul direct.
Buna ziua,

Este absolut necesar sa urmati sfaturile avocatilor, caci realitatea cruda ne-a aratat mii si mii de exemple de batrani ramasi pe drumuri in urma unor "promisiuni" verbale, fara nicio acoperire legala, caci anumiti oameni, odata ce se vad proprietari ai imobilului, uita imediat de "promisiunile" facute. Si cum aceste promisiuni nu au niciun document semnat in spate, batranii ajung imediat pe strazi.

Eu nu sunt avocat dar, ca un om simplu, ma gandesc ca in situatia dvs este important sa luati legatura cu directia judeteana de asistenta sociala, solicitand internarea intr-o unitate de recuperare de stat, in care sa continuati recuperarea, acoperind cheltuielile din pensie. Sincer, este mult mai bine sa te recuperezi in conditii mai modeste dar sa nu ramai pe drumuri, decat sa ramai pe drumuri fiind si batran si bolnav.

Va puteti transfera intr-o unitate de recuperare de stat, iar cu unitatea privata puteti agrea plata esalonata a datoriei ramase.

Multa sanatate va doresc!

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Clauza de intretinere sau conventie? daniel230716 daniel230716 Matusa mea imi da apartamentul in urmatoarele conditii: Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si interdictie de vanzare si doreste in schimb doar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)