avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de înmormântare, cum putem rezolva?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de înmormântare, cum putem rezolva?

Buna seara! Ma numesc Stroe Gina si am sa va adresez o intrebare:in urma cu putin timp,fratele meu,a decedat în urma unui accident de mașină...Avea handicap de gradul 1,si intrebarea este,ce drepturi avem după moartea lui,...,ce putem primi ca si ajutor de înmormântare.. Va multumesc din inima si astept raspuns! Cu drag,Gina,Pitesti!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 6 Aprilie 2019
Despre ajutorul de deces gasiti detalii aici
www.avocatnet.ro/articol_501...

Ajutorul de inmormantare se acordă de către angajator din sursele proprii, respectând prevederile contractului de muncă colectiv /individual sau ale reg.intern.

Ajutorul de înmormântare şi ajutorul de deces pot fi cumulate de persoana îndreptăţită a le primi în cazul decesului asiguratului (salariatului), al pensionarului sau al unui membru de familie care nu era asigurat ori pensionar la data decesului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare petruta sain petruta sain Buna ziua! Daca decedatul a fost bolnav de diabet si era asigurat , putem beneficia de ajutor de inmormantare?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare laro laro Buna ziua , o rugaminte mare , nu stiu cum se procedeaza in cazul unei angajate la Primarie ? Persoana este angajata ca asistent social la Primarie pentru ... (vezi toată discuția)