avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Agent broker asigurări pe SEAP?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Agent broker asigurări pe SEAP?

Buna ziua. Va rog frumos sa ma lămuriți daca puteti. Eu sunt agent asigurări si lucrez pe societatea mea. As vrea sa stiu daca pot sa ma înscriu pe seap si sa particip la licitații. Mentionez ca si brokerul la care lucrez, participa la unele licitații. Dar pe mine mă interesează achizițiile directe unde as putea participa. Multumesc frumos si astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
carmenafloarei, utilizator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 20:32, 10 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti face asa ceva daca aveti calitatea de broker de asigurare autorizat.
Multumesc frumos de raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti face asa ceva daca aveti calitatea de broker de asigurare autorizat.

Dar brokerul la care lucrez este autorizat, intrebarea mea este despre mine ca ASM, daca pot participa la licitații pe seap....

carmenafloarei a scris:

Multumesc frumos de raspuns!

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti face asa ceva daca aveti calitatea de broker de asigurare autorizat.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Criteriile de eligibilitate sunt de obicei stabilite prin caietul de sarcini/ fisa de date (autorizatia ASF de exemplu care apartine brokerului).

Potrivit normelor ASF, asistentul in brokeraj indeplineste un mandat de brokeraj in numele brokerului de asigurare. Deci daca aveti mandat de la brokerul respectiv de a participa la licitatii publice in numele sau, teoretic puteti sa participati - dar nu ca asistent in brokeraj - intrucat in cazul castigarii competitiei, intermediarul politei de asigurare este brokerul, iar autoritatea contractanta va trebui sa achite prima de asigurare in contul acestuia.

Daca sunteti specializat in licitatii, puteti sa ne contactati in privat pentru mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Intermediari in asigurari cosmaliviu1001 cosmaliviu1001 Poţi fi agent de asigurări persoană fizică la o firmă de asigurări şi în acelaşi timp conducătorul unei firme cu activitate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)