avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... S-a depus o plângere penală împotriva mea pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

S-a depus o plângere penală împotriva mea pentru că mi-am denigrat o prietenă pe Facebook. Nu știu ce mă poate aștepta, vă rog să mă lămuriți

Buna dimineata! Voiam sa va intreb, ma confrunt cu o problemă. In ianuarie anul curent s-a depus o plangere impotriva mea cu privire la faptul ca eu mi-am denigrat o prietena prin postari indecente pe facebook despre ea și că i'am adresat cuvinte stanjenitoare despre ea si la parinti. Mi-am recunoscut greseala in declaratii alaturi de persoana cu care am facut astea, iar problema sta in felul urmator. Declaratiile le-am dat in februarie la inceput, acum ce poate sa se întâmple? Mentionez ca ea e din Bucuresti. Daca am nevoie de avocat, cat m-ar sustine unul din oficiu? Cum este mai avantajos unul din oficiu sau luat de mine? Și procesul cat ar putea dura pana se termina? Dar in cazul in care mi s-ar da cu suspendare , asta ce inseamnă ? Voi ramane cu cazier? Iar pentru daunele morale daca nu am bani sa le achit, sunt studenta si eu nu am niciun venit, chiar si pt amenda ce se va intampla? Daca ma cheama la judecata, pot sa lipsesc si sa fiu reprezentata doar de avocat? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:53, 15 Aprilie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ianuarie anul curent s-a depus o plangere impotriva mea cu privire la faptul ca eu mi-am denigrat o prietena prin postari indecente pe facebook despre ea și că i'am adresat cuvinte stanjenitoare despre ea si la parinti.

Din descrierea dvs nu pare sa fie vorba de vreo fapta penala.
Unde a fost depusa plangerea si care este infractiunea de care sunteti acuzata? Descrieti exact situatia de fapt.
Plângerea a fost depusa la Pantelimon in luna ianuarie iar declaratia am dat.o in februarie. Domnul politist de acolo mi.a spus că sunt acuzata de denigrarea ei prin postari indecente pe facebook si din cauza injuriilor aduse. Adica eu am avut un conflict cu aceasta fată și am postat o poza cu ea alaturi de un text cum se gasesc pe escorte. Postarea am sters.o ulterior, dar a apucat să faca o captură de ecran. In plus, am vorbit si cu tatal ei urat despre ea, tot la nervi.Mi-am cerut scuze, dar nu a dorit sa vorbeasca cu mine. Si acum am ajuns la politie... Ce se poate intampla mai departe? Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este caz penal, se va dispune clasarea. Pentru incalcarea drepturilor nepatrimoniale, se poate adresa instantei civile si poate obtine daune morale.
Dar in caz de nu pot să platesc? Pentru faptul ca nu am niciun venit....

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu este caz penal, se va dispune clasarea. Pentru incalcarea drepturilor nepatrimoniale, se poate adresa instantei civile si poate obtine daune morale.

Daca nu e santaj sau amenintare, Politia nu se va ocupa de asta, o va lasa balta. Iar in drept civil trebuie sa plateasca singura proces si avocat, iar rezultatul este nesigur, deci multi nu se apuca de asta.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! un sfat va ... Cristi49 Cristi49 Denigrare si amenintari pe retelele de socializare! Un sfat va rog? Buna ziua, numele meu este S. C. , in prezent sunt in divort cu sotia mea cu copil minor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dacă cineva postează incontinuu pe facebook ( pe ... Deea2904 Deea2904 Buna ziua, Dacă cineva postează incontinuu pe Facebook ( pe o pagina oficiala a unui supermarket) răutăți despre mine și îmi aduce acuzații nefondate, ... (vezi toată discuția)