avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei are caracter retroactiv?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei are caracter retroactiv?

Cu ocazia transferului recent al pensiei dintr-un judet in altul (aprilie 2019), noua Casa de Pensii a gasit o greseala de calcul a pensiei, ce mi-a fost diminuata lunar pe brut cu 1% din valoarea punctului de pensie din luna respectiva, incepand cu luna iunie 2012. Aceasta greseala a fost sesizata de mine la vechea Casa de Pensii in decembrie 2013, insa nu am avut castig de cauza si am abandonat. Pot solicita cu cerere noii Case de Pensii sa-mi restituie suma pe ultimii 3 ani, este obligatia acesteia sa o faca daca a descoperit greseala sau trebuie sa actionez in instanta recuperarea banilor? (este vorba de cca 350 lei pe ultimii 3 ani)
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:04, 7 Aprilie 2019
Va multumesc si o sa va tin la curent cu ce se va mai intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Psiholila Psiholila Daca nu sunt de acord cu răspunsul de la contestația făcută la decizia de pensionare, dar au trecut 2 ani ce fac? (vezi toată discuția)
Pensie mafinescuingrid mafinescuingrid Buna ziua,daca tatalui meu,la decizia de pensie din 2012,i-a fost adaugat la stagiul de cotizare un nr de ani aferenti celor 15 lucrati in grupa a doua de ... (vezi toată discuția)
Modificarea art 107 la legea 263/2010 privind acordarea retroactiva ... negut negut Modificarea art 107 la Legea 263/2010 privind acordarea retroactiva a sumelor calculate gresit la pensie fara limitarea pentru numai 3 ani se aplica doar la ... (vezi toată discuția)