avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Consultare dosar penal la politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Consultare dosar penal la politie

In procesul civil judecatorul a cerut sa i se comunice nr si stadiul dosarului penal.
Am rugamintea sa imi spuna cineva care este procedura (trebuie sa sun cu cateva zile inainte pentru programare) pentru a studia dosarul penal aflat in momentul acesta la politie.
Trebuia sa fiu consultata de catre avocata in momentul in care a depus pangerea penala? Eu nu stiu ce scrie in ea...
Politistul de caz imi poate refuza studierea dosarului desi am decizie din partea procuraturii ca se aproba studierea lui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 11:49, 8 Aprilie 2019
In dosarul penal aveti calitatea de persoana vatamata?
Sotul este reclamant, eu sunt martora.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In dosarul penal aveti calitatea de persoana vatamata?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul, in calitate de persoana vatamata, poate solicita prin cerere scrisa sa i se comunice stadiul cercetarilor.
Daca dvs ati avut calitatea de martor, nu aveti dreptul sa obtineti nicio informatie din dosar.
Am procura speciala cu ce drepturi are si sotul. Insa ma interesa ceea ce am scris la inceput sa primesc raspuns....

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sotul, in calitate de persoana vatamata, poate solicita prin cerere scrisa sa i se comunice stadiul cercetarilor.
Daca dvs ati avut calitatea de martor, nu aveti dreptul sa obtineti nicio informatie din dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studiu dosar ca si parte vatamata. xuser xuser Pot sa am dreptul sa studiez un dosar penal aflat la parchet ca si parte vatamata, dar nesolutionat? Trebuie sa-mi motivez nevoia studierii acelui dosar? (vezi toată discuția)
Cercetare furt Borza Borza Buna . Instrmentarea unui dosar cu obiect furt calificat cat poate dura? Pot sa ma interesez de stadiul dosarului? Agentul de politie este obligat sa imi ... (vezi toată discuția)
Martor - sotie cu procura pot studia dosar la politie? Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului si singurul martor in proces. In dosarul penal care se afla in lucru acum la politie eu ma pot duce sa il studiez daca am ... (vezi toată discuția)