avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Notificare neclara presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Notificare neclara presedinte asociatie proprietari

Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente, in apartamentul parintilor mei. De-a lungul anilor, s-au adunat penalizari la plata asociatiei, si desi acum suntem cu plata la zi, acele penalizari au ramas. Presedintele asociatiei ne-a trimis catorva familii aflate in aceasta situatie o notificare cum ca a fost constituit privilegiu imobiliar pentru sumele din penalizari. Pana aici e clar, dar....presedintele a inclus in acea notificare si copiii proprietarilor, ei neavand drept de proprietate al apartamentelor. Zilnic suntem hartuiti sa platim, desi nu mi se pare corect, acea datorie fiind a parintilor, proprietarii de drept. Noi nu figuram in niciun fel de act de proprietate. Cum am putea sa il actionam in judecata, daca el foloseste numele noastre in acte, noi neavand nicio proprietate in acel imobil? In plus, cand a fost vandut la licitatie apartamentul altui vecin, care avea datorii, presedintele nu a instituit privilegiu imobiliar, iar asociatia a ramas cu datoriile fostului vecin. Si pentru acest fapt, impreuna cu alti vecini am vrea sa il actionam in instanta, insa nu stim in baza carei legi(daca exista vreuna care reglementeaza aceste fapt)
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2019
Blueberry33, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:17, 11 Aprilie 2019
Nu inteleg cum a putut face asta, OCPI cum a permis asta...?!?
In fine, discutati cu un avocat specializat în domeniu si damarati acțiunea in instanta.
Multumim pentru lamuriri.

Pai daca pe lista de plata figurati cu zero datorii, lista care trebuie semnata si de presedinte, atunci ce mai doreste?

In baza a ce vrea sa platiti acei bani?

Daca pe lista aveti zero de plata si platiti acei bani, poate foarte bine sa-i bage in buzunare.

Din ce spuneti, pare un management putin defectuos.

Si da, aveti dreptate sa va intoarceti impotriva lui pentru nerecuperarea datoriilor deoarece nu si-a indeplinit atributiile iar ca urmare, acei bani au fost suportati de toti proprietarii.

Eventual il puteti acuza de hartuire daca spuneti ca, conform actelor nu datorati nimic, dar nu stiu unde ca nu e domeniul meu aici, poate alti colegi va pot indruma.
Multumesc pentru sfaturi. Ma voi adresa unui avocat. O seara placuta
Ati plătit toate restantele cu tot cu penalitati?

Blueberry33 a scris:

Multumesc pentru sfaturi. Ma voi adresa unui avocat. O seara placuta

''Proprietari sunt parintii mei. Si da, acele penalizari sunt foarte vechi, insa ni le asumam...''...pai daca vi le asumati,de ce nu le platiti? Macar esalonat.Dvs sunteti suparat pe presedinte si ii cautati alte greseli ca sa il trageti la raspundere, dar nu platiti acele penalizari.
Probabil administratorul v-a incasat doar intretinere ca sa va ajute, pentru ca aia genera penalizari.Dar,cand s-a terminat de plata intretinerea propriu-zisa,nu ati mai vrut (sau cine locuia la mom respectiv) sa platiti si penalizarile.Se poate si asa...
Presedintele a gresit ca v-a trecut pe dvs in prvilegiu...dar a trecut nr ap corect si adresa? Se va vedea in instanta,se va modifica si vor fi executati proprietarii.
Pentru instituirea privilegiului imobiliar nu este nevoie sa consulte adunarea generala...intra in atributiile presedintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere apartament la licitatie in urma neplatirii intretinerii catre asociatia de locatari Raffaello Raffaello Buna ziua. Ma aflu in situatia in care, in urma datoriilor de aproximativ 11000 lei, presedintele asociatei de locatari mi-a comunicat verbal ca va initia ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar doina62 doina62 Intrucat Asociatia de Proprietari are un proprietar care nu si-a platit intretinerea din nov2008 ,s-a instituit privilegiu la Registrul de Publicitate ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante asociatie de proprietari Cristina256 Cristina256 Buna ziua, Avem pe scara o doamna care si-a inchiriat apartamentul din toamna, si tot de atunci plus cateva luni in urma cat a fost gol apartamentul, nu isi ... (vezi toată discuția)