avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomote bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomote bloc

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneți in ce condiții pot face o sesizare la politie a unor vecini care de doua săptămâni fac zgomote infernale in bloc daramand pereți, dau cu ciocanul f tare si baga bormasina cu percutie aproape non stop de imi sperie copilul de 3 ani. Plus ca eu lucrez de acasa si nu pot sa fac nimic toată ziua. Am citit mai multe paragrafe din lege, inclusiv cea ci decibelii, dar nu stiu care din ele este cea aprobata.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 13:31, 10 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile mentionate de Legea 61/1991,

Legea 61/1991
art.2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
....
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
....

art.5
(1) Contravențiile se constată de către primar, împuterniciții acestuia, de către ofițerii sau agenții de poliție ori de către ofițerii, maiștrii militari și subofițerii din jandarmerie, precum și, pentru faptele constatate în zona specifică de competență, de către polițiștii de frontieră.
....
Va rog sa luati in considerare ca toata lumea mai renoveaza din cand in cand... nu poti sta la nesfarsit cu peretii scorojiti.
Asta evident trebuie sa se faca intr-un interval orar decent.
Stiu ca toti am fost in situatia asta, dar face un zgomot muuult prea mare pentru o renovare normala (darama peretii despartitori), Plus ca blocul este nou. Mai multi vecini cu copii mici le-a dat mail sa respecte macar dupa-amiaza 2, 3 ore de liniste, dar degeaba... Acum mi-a ocupat abuziv si locul meu de parcare detinut cu acte de mine...

Deci bormasina cu percutie si fietastraul de taiat peretii (sau cum se numeste) intra la aparate de tulburat linistea publica la orice ora?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteti face o reclamatie la politia locala, e de competenta lor.
La fel, puteti face o recalmatie/sesizare la politia in constructii sa verifice daca lucrarile executate necesita, si in caza ca necesita, daca beneficiaza de autorizatie de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Program liniste/renovare CdnM CdnM Buna seara. Vrem sa renovam apartamentul nou cumparat. Exista legea 61/1991 care spune ca orele de liniste sunt 22-08 si 13-14. Apoi mai este Legea ... (vezi toată discuția)