avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cale de atac hot definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cale de atac hot definitiva

Imi cer scuze ca va abordez, dar as dori sa ma ajutati cu o informatie juridica.
Este vorba de o actiune in instanta pt. servitute trecere. Raportul de expertiza arata ca este loc infundat, servitutea cea mai putin impovaratoare, calea cea mai scurta la drumul public.Instata de fond ne-a acceptat actiunea. La apel 2 judecatoare au schimbat in tot Sentinta civila de la fond, spunanad ca nu este loc infundat.Am solicitat revizuirea apelului (ieri a fost) si am vazut acum ca au emis o hotarare in care ne respinge actiunea de revizuire ca nefondata. Zic ca este DEFINITIVA dar nu si irevocabila.Va rog sa-mi spuneti daca mai este o alta cale de atac, nu stiu contestatie in anulare, speciala..?. Este o mare nedreptate facuta de instantele de judecata, singura proba era Expertiza topo, pe care au refuzat sa o ia in calcul. In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc din suflet.

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:31, 12 Aprilie 2019
După apel nu mai aveați nici o cale
de atac,revizuirea a fost fortata avea sanse infime.Nu mai aveti nici o cale de atac,termenul irevocabil nu se mai foloseste din momentul în care s a modificat codul de procedură civilă în urmă cu cativa ani.Caile de atac extraordinare nu se încearcă la ghici doar sa ne aflăm în treaba ele se formulează în anumite cazuri prevăzute de lege.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Cu toate astea, am un teren si nu am cale de acces. Raportul de expertiza arata ca este loc infundat. In mod evident, situatia este putreda. Se poate incerca o cale de atac extraordinara ? Cedo ar fi urmatorul pas ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
TaraTara, utilizator
CEDO nu este o solutie 98% din cauze sunt respinse pt diverse motive nici nu ajung sa se judece.Oricum CEDO nu rejudeca procesele soluționate ci doar verifica încălcarea unor drepturi.Imi este teama ca nu mai aveti nici o varianta,puteti merge cu actele la un av pt o consultație .pt o a doua opinie cu actele dvs în fata dar sansele imi par infime ca sa nu spun 0.
Multumesc pt raspunsuri. Totusi, am nevoie de o cale de acces, Este dreptul meu. Momentan intru acolo prin bunavointa altui vecin. As spune ca imi sunt incalcate drepturile si ca judecatoarea e cumparata, caci partea adversa are sustinere politica. Terenul are valoare mare as ca evident nu pot renunta. Ar trebui sa redeschid procedul ? Momentan caut un alt avocat. Imi puteti recomanda pe cineva in Ploiesti sau Bucuresti ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
TaraTara, utilizator
V am trimis mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta. voi ce parere aveti? Lori26 Lori26 Reclamanta a formulat o acțiune împotriva pârâtei prin care a solicitat recunoaşterea unei servituți de trecere pentru suprafața de 288 mp, ... (vezi toată discuția)
Drept de "trecere"prin curtea altui vecin ContSters64816 ContSters64816 Buna ziua, Sunt proprietara a unei parti dintr-un imobil(casa cu teren).In total suntem 4 vecini(proprietari) in acel imobil iar terenul este de servitute.In ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)