avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine judeca cauza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine judeca cauza

Ce tribunal este competent sa judece o decizie a unui angajator? Cea inscrisa de angajator pe decizie (este obiectul litigiului) ca si instanta de depunere a contestatiei ,care concorda cu domiciliul din cartea de identitate,sau alta instanta. Intre timp petentul si a facut resedinta in actul de identitate.(la momentul emiterii deciziei, petentul nu avea resedinta pe buletin,deci in buletin era alt domiciliu, alt judet, cu toate ca el lucra si mai lucreaza in acelasi oras) Parerea mea este ca instanta competenta este cea din raza careia isi are resedinta petentul ,la data depunerii reclamatiei, intampinarii etc.,facand abstractie de instanta indicata de angajato in decizie.Care e raspunsul dvs?
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
romanul11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 21 Aprilie 2019
Competenta apartine : Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi puteti indica art de lege,potrivit caruia,domiciliul, resedinta sau LOCUL DE MUNCA,implica competenta unui tribunal?De resedinta sau domiciliu stiam, dar cred ca sunt in dificultate cu sintagma..LOCUL DE MUNCA. Multumesc
art.2o8 si art.210 din Legea 62/2011
[ link extern ]
Multumesc foarte mult
Am inteles.Dar as mai dori sa ma lamuriti putin. Eu sunt invitat la tribunalul din Constanta ca acolo am domiciliul,dar resedinta-flotant- din buletin este in Craiova.Eu muncesc in Craiova. Ma pot duce la Constant,a sa nu am probleme ca nu m-am dus la instanta indicata in decizie.? Patronul a indicat gresit instanta si asta e un motiv de nulitate absoluta. In lege se cere nu numai indicarea instantei ci indicarea corecta a instantei,altfel s-ar pune orice instanta unde angajatul nici nu poate sa ajunga. Tribunalul Constanta,ar putea constata nulitatea deciziei, pentru nerespectarea unor cerinte absolute si imperative din art 252 alin 2 lit f din codul muncii. Ma gandesc ca,daca muncitorul greseste cu ceva,pac este ars,dar daca patronul greseste la numirea instantei intr-un document asa de important,nu este normal sa-l arda si pe el,adica sa-i anuleze decizia aceea? Cred ca de aceea este nulitate absoluta,ca sa nu plimbe omul prin toata tara.

Alte discuții în legătură

Stramutare proces doinatautan doinatautan Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate mentionare expres instanta competenta in decizia de desfacere cim magda_lazar2006 magda_lazar2006 Buna ziua, Avand in vedere ca mentionarea instantei competente in decizia de desfacere CIM este obligatorie, sub sanctiunea nulitatii absolute, ce sa va scrie ... (vezi toată discuția)
Indicarea instanței competente și convocarea la cercetarea disciplinară juristu X juristu X Ridic colegilor de forum o speță în care atât decizia de sancționare disciplinară cu [i]avertisment scris[/i], cât și decizia care a urmat (de ... (vezi toată discuția)