avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Bună ziua! Am divorțat acum 6 ani, având un copil de 9 luni care mi-a fost încredințat, custodia fiind comună. Fostul soț trimite pensia alimentară, dar nu a mai căutat copilul de 6 ani, nu ținem legătura nici măcar la telefon. Pot obține, din acest motiv, custodia totală a copilului, fără ca el să mai aibă drepturi sau obligații față de copil?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 21:34, 13 Aprilie 2019
Dezinteresul tatălui fata de copil poate fi un motiv pentru obținerea autorității părintești exclusive asupra copilului. Luati legatura cu un avocat( recomandat sau de pe forum) deoarece este un proces dificil iar in caz de castig,o sa obțineți oricum cheltuielile de judecata de la tata.
Dat fiind faptul ca trimite pensie nu înseamnă că e dezinteresat.
Depinde foarte mult de situația în care s-a produs aceasta răcire. La 9 luni nu putea suna copilul sa vorbească cu el astfel încât marea parte a menținerii acestei legături pica în responsabilitatea dumneavoastră. Dansul se poate apară foarte ușor asa mai ales ca legea prevede obligativitatea dumneavoastră de a le încuraja relația.
E important sa luați în calcul ca tatăl se poate apară, ba chiar sa ceara și program de legături personale pe care sigur sa îl obțină și veți avea atunci o problema în plus.
Nu va ajuta la nimic sa aveți custodie unica. Dacă doriți sa ieșiți din tara ii suplinit acordul în instanta însă cred ca ar fi păcat sa stricați liniștea pe care o aveți acum.
Pentru ce v-ar fi necesară custodia exclusiva?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri. Îmi doresc custodia exclusivă pentru a rupe definitiv orice legătură cu fostul soț. Dar situația de acum e foarte bună, faptul că nu ne deranjează îmi convine și cred cu adevărat că aș strica liniștea pe care o am dacă aș încerca să obțin custodie exclusivă. Îmi spunea cineva că dacă nu a luat legătura cu copilul atâta timp, acest lucru este posibil. De aceea am întrebat și încă de la primul răspuns primit am înțeles că nu se poate fără sacrificii și am decis că nu merită, nu are rost. Mulțumesc încă o dată!
Confundați dreptul cu obligația.Tatal e obligat la pensie nu si la program sau relații personale.Ca unii sunt animale asta nu inseamna ca trebuie decăzut din drepturile părintești.Atat ii duce pe unii capul atat fac.
Bine ca achita pensia, restul e păcatul lui si va veni vremea sa regrete ce a pierdut.Stati liniștită, a dat de vre o pitipoanca si nu mai are timp, se consuma dragostea repede si dorul de copil nu trece.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi dyzzyy dyzzyy Buna ziua! Cum ar trebui sa procedez pentru a-l decade pe tatal copilului din drepturi. Cazul meu; divortata de 1 an de zile, prin notariat, pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Iacob larisa Iacob larisa Buna ziua.as dori sa stiu daca pot sa decad din drepturi tatal fetei si sa am custodia doar eu.din moment ce tatal ei nu o cauta de 3 ani.a trebuit sa merg la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, fostul sot nu a platit pensie alimentara de doi ani de zile. cum pot face sa obtin custodie exclusiva?? el este plecat din tara si nu il ... (vezi toată discuția)