avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,
fostul sot nu a platit pensie alimentara de doi ani de zile. cum pot face sa obtin custodie exclusiva?? el este plecat din tara si nu il intereseaza copilasii deloc. si-a facut alta familie acolo. multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:18, 20 Iulie 2020
Numai prin prisma neplatii pensiei de intretinere nu veti obtine custodie exclusiva.

Luati legatura cu un avocat care sa identifice aspectele concludente pt exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si sa va poata sfatui daca e cazul sau nu pt un astfel de demers.
Buna ziua,

Retinand dezinteresul vadit , manifestat de fostul sot fata de propriul copil, in procesul de crestere si educare , solicitati acordarea autoritatii exclusive.

In dispozitiile normative se mentioneaza faptul ca autoritatea exclusiva este acordata in situatii de risc, manifestate fata de minor.( ori abandonul se poate circumscrie acestei situatii ).

Masura este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Citarea poate sa aiba loc la ultima adresa cunoscuta in tara, la resedinta din strainatate, prin telefon, sau e-mail, retinand starea de alerta declarata.

In probatiune, uzati de martori, inscrisuri, anchete psihosociale, pentru a demonstra situatia de fapt.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
Dacă dovediți faptul că este imposibil ca, la nevoie, să luați legătura cu tatăl copilului într-un termen rezonabil puteți să obțineți exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești.
Simpla neplată a pensiei de întreținere nu contează în mod decisiv la stabilirea măsurii pe care o doriți, dar dvs aveți posibilitatea să mergeți la un executor judecătoresc și să recuperați pensia restantă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Sunt tatăl a două fetițe dintr-o relație de concubinaj, părăsite de mama lor. cum pot obține custodie totală? Tatic123 Tatic123 Sunt tatal a doua fete iar mama lor ne a parasit inca de cand fetele aveau 3ani, respectiv 5. Nu am fost niciodata casatoriti. Mentionez ca nu am mai luat ... (vezi toată discuția)