avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am închiriat cuiva un apartament și am stabilit cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am închiriat cuiva un apartament și am stabilit cu chiriașul o dată la care voi efectua niște reparații. Acesta nu mai e de găsit, în ce condiții aș putea intra în apartament?

Buna ziua,
Am un contract de inchiriere apartament in care este mentionata o clauza ce imi permite accesul ca proprietar in locuinta, daca anunt cu 24 de ore inainte insa formularea este interpretabila, chirasul trebuie sa "permita accesul".
Problema este ca am stabilit o zi si o ora cu chiriasul pt efectuarea unor reparatii, insa acesta nu mai este de gasit, au trecut doua saptamani de atunci. Intre timp nu a mai platit nici chiria, dar contractul imi permite sa reziliez prin pact comisoriu abia dupa ce trec 30 de zile de la neplata chiriei.
Intrebarea mea este in ce conditii as putea intra totusi in apartament inainte de cele 30 de zile pentru a ma asigura ca nu s-a intamplat nimic grav, cu chiriasul sau apartamentul, ca nu a abandonat proprietatea, etc.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:39, 16 Aprilie 2019
Puteti face anunt in cotidian de larga circulatie in care sa informati chiriasul sa respecte obligatiile contratual asumate
Ma tem ca vei putea intra in propriul tau apartament doar cu executor judecatoresc.
Cu executor ?Pai daca in contract scrie ca in caz de neplata dupa 30 zile contractul se reziliaza?
Cum poate sa mai stea acolo ilegal?
Capata chiriasul drepturi mai mari decat proprietarul?
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)