avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contributia financiara a fiecarui sot -importanta la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contributia financiara a fiecarui sot -importanta la partaj?

Suntem in divort si,probabil va urma partajul,sotul meu ridicand tot mai multe pretentii nu se intrevad sanse pt o intelegere amiabila.
Din cei 7 ani de cand suntem casatoriti ,sotul meu a lucrat aprox 3 ani si jumatate,pe parcursul intregii perioade avand rate la un credit ipotecar.
Primul apartament l-am achizitionat avand 1/3 din bani de la parintii mei,iar diferenta de la banca ,dintr-un imprumut pe care l-am facut pe numele nasilor nostri deoarece nu ne-am fi incadrat,sotul meu neavand serviciu la momentul respectiv.
Cum as putea sa demonstrez toate astea in instanta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:28, 14 Decembrie 2009
Cu martori si inscrisuri.Audiati ca martori ,pe nasii dvs.
sunt mai multe imobile care ar putea face obiectul unui proces de partaj ?
spuneti ca "primul apartament " a fost achzititionat cu bani provenind din ..
detaliati .
multumesc pt raspuns!
nu sunt mai multe imobile. acest prim apartament a fost vandut ulterior si am cumparat altul ,cu extinderea creditului,de data asta pe numele nostru,iar in urma cu 1 an ne-am cumparat o casa tot cu ajutorul unui credit ipotecar si refinantarea celuilalt (40 000 euro),iar in prezent suntem aproape in imposibilitatea platirii ratelor pt ca de 1 an si jumatate sotul meu a refuzat sa mai lucreze.abia acum,de 2 luni lucreaza si are un salariu de 8 mil lei/luna.
in acest caz, cel mai bun lucru ar fii sa incheiati o tranzactie de comun acord cu sotul . daca exista intelegere in acest sens :sorry:
taxele de timbru sunt f . mari in cazul procesului de partaj si nu cred ca va permiteti aceasta taxa , data fiind situatia faptica.
de regula, in cadrul procesului de partaj , cand obiectul partajului il formeaza un imobil, instanta atribuie unui copartas imobilul, cu obligatia sultei catre celalalt copartas.
depinde insa de probatoriul administrat, de contributia fiecarui sot la achizitionarea imobilului, etrc .
in cazul dvs . cred ca se impune ca imobilul sa fie atribuit catre unul dintre soti, cu preluarea creditului ipotecar si obligatia platii sultei .

Am dat casa spre vanzare in anunturi si la agentii imobiliare ca sa putem achita ,in primul rand creditul ,iar diferenta s-o impartim pentru ca nici unul din noi nu poate duce mai departe singur creditul.
Nu mi se pare ,insa,corect sa impartim egal datele problemei fiind cele de mai sus si,mai ales ,pentru faptul ca eu voi ramane si cu 2 copii minori in ingrijire.

Alte discuții în legătură

Partaj lorianca lorianca in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Posibilitate- sulta compensata cu pensia de intretinere savinermia savinermia Exista legal posibilitatea ca,in cazul partajului tatal sa renunte la partea de imobil si sa nu mai plateasca pensie de intretinere minor? -act care se poate ... (vezi toată discuția)