Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Drepturi de autor
Discuție deschisă în Traduceri

Drepturi de autor

Bună ziua,
Am următoarea speţă:
În 1934, bunicul meu, E. Stiers a scris un eseu în franceză, care a fost apoi tradus de S. Beckett în engleză şi inclus în antologia Nancy Cunard - Negro. Nu ştiu în ce condiţii financiare (dacă au existat) a fost scris textul, apoi tradus în engleză şi publicat dar nu despre asta e vorba.
Am constatat că în 2014 a fost publicată în SUA o carte cu alt titlu dar care este în fapt cartea Negro, inclusiv textul bunicului meu. Întrebarea este pot face acest lucru fără acordul bunicului (al moştenitorilor lui)? Drepturile de autor protejează doar traducătorul, nu şi autorul iniţial?
([ link extern ] )
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2019
Lutic, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:41, 20 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania durata protectiei patrimoniale (legea 8/1996) este de 70 ani. Asta inseamna ca in 2004 a expirat. Din ce scrieti, lucrarea din 2014 ar putea fi plagiat. Nu cunosc legislatia Americana insa.
Nu cumva protectia patrimoniala este de 70 de la moartea autorului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu

Lutic a scris:

Nu cumva protectia patrimoniala este de 70 de la moartea autorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte tradusă mihaela-mariaa mihaela-mariaa Bună ziua. Am tradus o carte, best seller, și vreau să o public în Romania. Cartea a fost publicată inițial în Grecia iar contractul autorului cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Drept autor articole website gcazaciuc gcazaciuc Buna, Am un site web avand ca tematica medicina. Utilizez drept continut pentru articole diverse carti ( cateodata doar una , alteori mai multe) din care ... (vezi toată discuția)