avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat intr-o localitate unde nu este punct de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat intr-o localitate unde nu este punct de lucru

As vrea sa stiu in ce conditii pot angaja o persoana sa lucreze in orasul ei de domiciliu far ca societatea sa aiba punct de lucru acolo. De ex. societatea este din Cluj si angajeaza o persoana din Oradea sa vanda pachete in Oradea
Cel mai recent răspuns: andreealexie , utilizator 15:55, 18 Aprilie 2019
Trebuie stabilit un loc de munca ... de unde le livreaza ?
Sunt pachete publicitare care sunt efectuate de personalul din Cluj. Persoana din Oradea doar stabileste intalniri cu diversi parteneri si incheie colaborari
Va redau , din doctrina :

Locul muncii se identifică prin angajatorul şi localitatea în care salariatul îşi desfăşoară activitatea. În conformitate cu dispoziţiile art. 17 alin. (2) lit. b) -n.m., in prezent, art. 17 alin. (3) lit. b C.mun. - , în contractul individual de muncă se poate fixa locul muncii sau se poate stabili posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri, în acest ultim caz putându-se apela la inserarea unei clauze de mobilitate. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 386)

Fixarea locului muncii înseamnă stabilirea localităţii, a unităţii sau subunităţii, secţiei, atelierului, biroului. De asemenea, tot în vederea fixării locului muncii, se va stabili dacă activitatea salariatului se va desfăşura la sediul angajatorului, în mod stabil, sau în alte localităţi sau puncte de lucru în aceeaşi localitate. (Eufemia Vieru, Dumitru Vieru, Dreptul muncii, Editura Lucman, Bucureşti, 2004, p. 383)
Perfect. Si atunci daca introduc ca ii platesc o indemnizatie de mobilitate mai intra in discutie diurna? Clauza de mobilitate anuleaza notiunea de delegare, nu?
În situația în care salariatul nu are un loc de muncă stabil părțile pot recurge la clauza de mobilitate stabilită de art. 25 din Codul muncii, salariatul nefiind eligibil nici în acest caz pentru acordarea diurnei.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Angajați firme-surori, prezența la muncă luminita29 luminita29 Buna seara.Caut o solutie la o problema.Firma x si firma y sunt firme surori. Se completeaza ca si activitati una pe alta.Fara una cealalta nu isi poate ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen prescriptie pe perioada delegarii aidu aidu Pentru termenele de prescriptie devin incidente dispozitiile Decretului nr. 167/1958 relative la suspendare si intrerupere. De asemenea, se va aplica si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca specialist specialist O companie face schimbarea totala a organigramei:modifica denumirea si structura tuturor departamentelor si face si reduceri de personal cu aceasta ocazie prin ... (vezi toată discuția)