avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... repunere in termen prescriptie pe perioada delegarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere in termen prescriptie pe perioada delegarii

Pentru termenele de prescriptie devin incidente dispozitiile Decretului nr. 167/1958 relative la suspendare si intrerupere. De asemenea, se va aplica si repunerea in termen, in cazul existentei unor motive temeinic justificate, cum ar fi: starea ... delegarea sau detasarea in alta localitate, participarea la evenimente internationale, lipsa din localitate a salariatului pe toata durata de curgere a termenului (Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extinctiva a fost abrogat la data de 1 octombrie 2011, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod civil; in prezent prescriptia extinctiva este reglementata in noul Cod civil - nota mea M.C.). (Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. II, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, p. 359-360)

Deci eu urmeaza sa solicit repunerea in termen a drepturilor banesti de diurna... tocmai pt perioada pe care am fost delegat/detasat in strainatate, timp de ani de zile.
Va rog mult sa ma indrumati in acest sens!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 20:16, 6 Ianuarie 2015
Faptul ca un anumit autor are o anumita opinie despre o problema de drept nu inseamna automat ca instantele isi vor insusi opinia respectiva,consultati un av pt a putea primi in raspuns.
In mod interesant, de cand citesc eu adnotarile la Codul Muncii, este primul articol la care concura toti autorii!
Jurisprudenta a apreciat ca admisibile pentru repunerea in termen, urmatoarele motive: imposibilitatea de deplasare ca urmare a incapacitatii temporare de munca, delegarea si detasarea in alta localitate, starea de detentie. (Eufemia Vieru, Dumitru Vieru, Dreptul muncii, Editura Lucman, Bucuresti, 2004, p. 208)
De asemenea. (Alexandru Ticlea (coordonator), Codul muncii - adnotat si comentat, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2004, p. 685)
De asemenea. (Alexandru Ticlea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Tichindelean, Ovidiu Tinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucuresti, 2004, p. 808-809)
De asemenea. (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 488)
De asemenea. (Olia-Maria Corsiuc, Solutionarea Conflictelor de munca, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2004, p. 173)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru curmarea prescriptiei aidu aidu Sumarul spetei este mai jos. Rog pe cineva care are o idee excelenta la care nu m-am gandit pana acum, care sa fie mai eficienta decat argumentele de mai jos, ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu inainte de obtinerea certificatului de calificare invatamantprivat invatamantprivat Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca am modulul psihopedagogic (post-universitar, dupa obtinerea diplomei de licenta) in curs de efectuare, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Angajat intr-o localitate unde nu este punct de lucru andreealexie andreealexie As vrea sa stiu in ce conditii pot angaja o persoana sa lucreze in orasul ei de domiciliu far ca societatea sa aiba punct de lucru acolo. De ex. societatea ... (vezi toată discuția)