Am angajat o persoană care mi-a cerut bani înainte să înceapă activitatea, deci a trebuit să plătesc din contul personal, lucru pe care l-am mai făcut și ulterior. Acum m-a anunțat că își dă demisia și că mă dă în judecată, mă ajută OP-urile?
Buna ziua!
Detin o mica societate comerciala, in luna februarie am angajat o persoana.
Fiindca mi a cerut bani inca inainte de a incepe activitatea, i am facut un transfer din contul meu personal.
Deasemenea, fiindca imi tot cerea bani saptamanal i am mai transferat diverse sume din contul personal.
Acum doua saptamani a cerut liber din motive personale pana la sf lunii.
Astazi m a anuntat ca nu mai vine la munca dar ca vrea salariu complet pana la sf lunii cand isi va da demisia sub amenintarea ca nu semneaza nimic pana la primirea banilor.
Intrebarea mea: in cazul in care v a actiona societatea in instanta, ma ajuta cu ceva op urile platilor facute din contul meu personal catre dansul? Sau trebuie sa deschid in paralel alta actiune? Sau pot sa mi iau adio de la banii respectivi?...
sorin.damian
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cu ani in urma se mai foloseau recomandarile pe care le primeau cei ce lucrau, de la vechiul loc de munca. Astazi nu mai este de actualitate. Este normal ca multi dintre angajati sa aiba un comportament jignitor. As fi propus ca sa existe un site online unde sa se gaseasca recomandarile facute pentru toti oamenii muncii inclusiv politicieni.
Diligent, diligent, dar citi angajatori mai angajeaza pe baza unei recomandari ? Si mai grav este citi angajatori fac o recomandare corecta acelor care inceteaza contractul de munca ? Asta este efectul de bumerang. Si sa nu uitam rolul statului in promovarea valorilor prin munca - practic sunt inexistente - avem legislatii stufoase care fac mare deosebire intre munca romanilor si munca japonezilor. In privinta CV-urilor nici nu comentez cite minciuni pot exista in aceste inscrisuri.
sorin.damian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa este. Am gasit o gaselnita care se numeste GDPR special facuta pentru a ascunde viciile de comportament. Oricum mai devreme sau mai tirziu se va vedea nocivitatea unei astfel de decizii.
Perioada de proba
rocsy88
Buna seara!In urma cu doua saptamani am semnat un contract de munca in care era prevazuta o perioada de proba de 30 de zile.Azi am anuntat firma ca ... (vezi toată discuția)