avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... situatie inedita in reorganizare judiciara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

situatie inedita in reorganizare judiciara

Adunarea Generala a aprobat un plan de reorganizare judiciara, propus de adm.judiciar si de debitor. Ajunsi in fata sindicului, acesta dispune efectuarea unei expertize a planului de reorganizare pentru a stabili daca acesta este viabil sau nu.
Creditorii se opun avand in vedere ca ei sunt cei care se pronunta asupra oportunuitatii acestei masuri dispusa de instanta din oficiu.
Intrebare: Adunarea Creditorilor si chiar adm. judiciar se opun platii onorariului expertului (care e tot practician in insolventa) pentru considerentele ca numai ei (creditorii) pot dispune sau nu plata unei astfel de expertize. Cine plateste expertiza ???? avand in vedere acest conflict Creditori-sindic !!!
Efectuarea expertizei a fost dispusa in temeiul art.98 alin.3 din leagea insolventei
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
bossman, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:13, 26 Noiembrie 2009
Sunt cheltuieli de lichidare.
Alt exemplu cheltuieli cu intretinerea si conservarea bunurilor debitorului.
ar putea sa fie cheltuieli cu procedura (suntem in perioada de observatie avand in vedere ca planul inca nu a trecut de sindic), problema este alta poate sindicul sa treaca peste vointa creditorilor, avand in vedere ca noi creditorii apreciem asupra oportunitatii masurilor luate in cursul procedurii , iar sindicul face doar controlul de legalitate ???
Cu alte cuvinte, daca 17 creditori (toti)sunt de acord cu planul de reorganizare, poate sindicul sa vina sa ceara parerea altui practician in insolventa, privind viabilitatea palnului si sa treaca peste vointa noastra ????
Vezi art. 11 lit. j . Eu zic ca poate.
florinturlete a scris:
Vezi art. 11 lit. j . Eu zic ca poate.

Buna ziua,

Afirmatia Dvs. nu este 100% sigura, sub beneficiul indoielii.

Vezi art. 13, pct. (7) din Legea 85/2006:
Hotararea AC poate fi desfiintata de judecatorul sindic pentru nelegalitate, la cererea creditorilor care au votat impotriva hotararii respective si au facut sa se consemneze aceasta in PV al adunarii precum si la cererea creditorilor indreptatiti sa participe la procedura insolventei, care au lipsit motivat de la sedinta AC.
Daca toti creditorii hotarasc unanim un acelasi lucru (legal), ce face Sindicul ?

Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
legalmgm, utilizator
Speta mi se pare deosebit de interesanta:
art.98 alin.3 din leagea insolventei da posibilitatea jud sindic de a cere unui practician in insolventa sa isi exprime o opine Dupa parea mea practicianul trebuie sa fie cel desemnat in dosarul in cauza , dar acest lucru legea nu il specifica .
Puteti cere ca onorariul sa fie platit din fondul de lichidare cu toate ca este o cheltuiala cu procedura si se suporta din averea debitorului in conformitate cu art 4 alin 1

Alte discuții în legătură

Contestatie si cerere reorganizare aadynna aadynna ati intalnit vreo contestatie la cerere declansare procedura insolventa in care sa se ceara reorganizarea judiciara, in caz de respingere a contestatiei ? ... (vezi toată discuția)
Atributiile lichidatorului judiciar bogdan Vasile bogdan Vasile Buna Ziua, Un lichidator judiciar sau administrator judiciar, inculpat intrun dosar penal (coruptie) si trimis in judecat, poate exercita in continuare rol ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)