avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este mecanismul popririi si cum ma afecteaza ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care este mecanismul popririi si cum ma afecteaza concret?

Nu ma pricep la contabilitate, iar din diverse surse am primit informatii eterogene si chia contradictorii. Va rog sa ma lamuriti cu privire la mecanismul popririi. Avem urmtoarea situarie ipotetica:

Sa presupunem ca am la ANAF o datorie de 500 LEI. Si ca in cont (cont de salariu) am 3.000 LEI. Pentru stingerea datoriei, mi se pune poprire pe cont si mi se retrag automat cei 500 de LEI, plus eventuale penalizari, toata suma retrasa fiind de 550 LEI.

1) In acest caz, mi se blocheaza contul si devenie inutilizabil?
2) Daca da, pe ce perioada?
3) Ce alte informati ar fi utile?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Ajax29, utilizator

Alte discuții în legătură

Blocare cont ContSters109653 ContSters109653 Exista o suma minima de la care AFP ( MEF) pot bloca contul unei persoane juridice ? Contul PJ poate fi blocat si pentru 1 leu ? VA INTREB PT CA AM CAZ DE ... (vezi toată discuția)
Poprire card AlexandraIlasca AlexandraIlasca Buna ziua! Am o poprire pe card pentru o amenda de 100 lei. In cazul in care imi intra suma aceasta pe card si imi sunt retrasi banii, se ridica automat si ... (vezi toată discuția)
Descoperire de card poprire salariu dana2778 dana2778 Buna. Am primit o somatie de poprire de la un executor judecatoresc, din cauza neplatii ratelor catre o banca. Daca mi-am schimbat angajatorul si numele de ... (vezi toată discuția)