avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua, as dori sa stiu daca, referitor la perioada de preaviz a unui angajat, sunt modificari recente in legislatie. Ma intereseaza, in special, durata preavizului; daca aceasta mai poate fi redusa. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ronita , utilizator 18:11, 18 Aprilie 2019
Durata preavizului pentru demisie sau concediere ?
Durata preavizului pentru demisie, in functie de conducere.
Art.81 alin.4 C.mun. : Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Termenele de preaviz stipulate de art. 81 C.mun. sunt stabilite ca durata maxima, ceea ce inseamna ca angajatorul si salariatul pot negocia o durata mai mica.

De asemenea, angajatorul poate renunţa, partial sau total, la termenul de preaviz.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti care este perioada de preaviz la CIM pedurata determinata ? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)
Demisia/preaviz liliana67 liliana67 cite zile are preavizul pentru persoanele in functie de conducere? dr de executie? (vezi toată discuția)
Preaviz minim bobby12 bobby12 care este perioada minima de preaviz in cazul demisiei salariatului pe care o pot trece in contractul individual de munca ???? la angajare (vezi toată discuția)