avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea holului blocului - o usa instalata mai in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea holului blocului - o usa instalata mai in fata

Cand am cumparat apartamentul, usa era instalata cu un metru jumatate mai in fata, in holul blocului. Vecinul a tot facut scandal pe tma asta, deorece el ar fi vrut sa isi mute usa lui.

Intre timp s-a constituit asociatia de proprietari, iar noi am discutat cu presedintele asociatiei sa inlocuim usa respectiva cu una mai buna. Vecinl ne-a amenintat ca merge la primarie si la politie daca punem usa respectiva.

Noi am mutat usa la locul ei intre timp...

Acum vecinul doreste sa isi izoleze peretele pe dinafara, sa isi mute usa de itrare in apartament pe alt perete si a si ocupat abuziv o "camara" undeva la intrare in bloc.
Nu doresc sa ii platesc cu acceasi moneda, dar va rog sa imi spuneti daca are dreptul sa faca treaba asta si cum anume poate fi impiedicat.

Nu imi convine sa faca "legea" in bloc, m-am saturat de amenintari!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:40, 23 Noiembrie 2009
Legal, din ce sustineti, nici una dintre partile aflate in conflict nu are dreptate.
Spatiul despre care ne vorbiti este ocupat abuziv, de ambele parti, sub orice forma priviti problema.

Dar, sa zic ca totusi, poate, ma aflu in eroare, desi nu cred! :)
Noi nu mai suntem "abuzivi", ca am mutat usa la locul ei original.
Dar nu vreau sa ii dau satisfactie, sa puna el usa unde vrea el.

Se ocupa asociatia sau primaria de treaba asta?
Holurile fac parte din proprietatea comuna a proprietarilor din asociatia de proprietari. Administrarea acelei proprietati comune se face de catre comitetul executiv. Ocuparea oricarei suprafete din acel hol inseamna diminuarea proprietatii comune, deci a cotei-parti indivize a fiecarui proprietar si daca e facuta fara a se lua acordul proprietarilor si nu se plateste o chirie pentru acel spatiu e cu atat mai rau.
Nu vad ce legatura ar putea avea primaria, care nu are autoritate pe proprietatea comuna a asociatiei ca sa dea vreun aviz.....dar poate nu stiu eu.
Multumesc pentru raspunsuri.
Legea 230/2007 ne vine in ajutor:
Art. 56. -
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
e) modificarea aspectului proprietăţii comune, precum şi a elementelor constructive ale clădirii fără aprobările şi autorizaţiile legale;
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
c) faptele prevăzute la lit. e) şi f), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.
(3) Sancţiunile pentru contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-e) se aplică persoanelor fizice constatate vinovate...
(4) Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege, făcută la sesizarea oricărei persoane interesate, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare se fac de către persoanele împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, de primari sau de împuterniciţii acestora.

Asa ca faceti sesizare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie in bloc: necesita acordul vecinilor? locatar11 locatar11 Buna seara, Locuiesc la bloc si impart un hol lung cu un vecin. El doreste sa isi mute usa la aproximativ 2 metri mai in lateral, dar tot pe peretele lui. ... (vezi toată discuția)
Mutarea usii de la intrare in apartament talossmn talossmn Buna ziua! Locuiesc in Cluj-Napoca si am o problema in blocul in care locuiesc: apartam. meu este situat pe coloana de mijloc , are 2 cam. si ... (vezi toată discuția)
Mutarea unui zid ocupind parte din proprietatea comună. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Vecina mea a mutat zidul cu ușa ei de la intrare, ocupind parte din hol= proprietate comună adiacent apartamentului și ușii mele de intrare. S-a apropriat ... (vezi toată discuția)