avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Împuternicire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Împuternicire

Buna ziua cf L 196/2018 un proprietar poate împuternici un alt proprietar sa îl reprezinte și sa voteze in dreptul și interesul sau in adunarea generală a proprietarilor . Este posibil ca o persoana sa fie împuternicită de mai mulți proprietari?
De exemplu in următoarea ședința a adunării proprietarilor dezvoltatorul afirma către proprietari ca dacă nu pot fi prezenți la ședința îl pot împuternici pe el sa ii reprezinte? Este legal acest aspect? Ca mai mulți proprietari sa îl poată împuternici pe dezvoltator sa voteze in interesul lor?
Cel mai recent răspuns: Cla11 , utilizator 17:06, 25 Aprilie 2019
Un proprietar are voie sa aibe doar o imputernicire.
Dezvoltatorul are proprietati in bloc? Poate a vandut toate apartamentele....si nu mai are drept de vot la adunarea generala.
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
art 49
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
Dragos248 a scris:

Este posibil ca o persoana sa fie împuternicită de mai mulți proprietari?

Da, cu conditia ca persoana imputernicita sa nu fie membru al asociatiei de proprietari. Poate fi proprietar nemembru sau fara proprietati in imobil,
N-ati precizat ce calitati are persoana/dezvoltatorul fata de asociatie/imobil deci vedeti dvs unde va incadrati.
Este vorba despre dezvoltator , acesta poate fi împuternicit de mai mulți proprietari pentru a vota in numele lor ?
Și mai poate participa la adunarea generala dacă in blocul care este deja asociație de proprietari și nu mai are nici un apartament nevândut? Are doar locuri de parcare încă nevândute toate .

Alte discuții în legătură

Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul deține majoritatea pentru că nu sunt vândute toate apartamentele, și a impus conducerea asociației de proprietari la ședința de constituire. e legal ce se întâmplă? Testuser1 Testuser1 Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou. Blocul are 89 apartamente si 74 spatii de parcare. Pentru ca nu sunt vandute toate, dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)