avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un imobil fără acte cu chitanță de mână, dar proprietarii nu mai vor să facem actele la notar. Ce mă sfătuiți?

Acum un an de zile am facut o chitanta de mana de vanzare cumparare a unui imobil din care reiese ca leam achitat suma ei neavand inca actul de proprietate,in chitanta scrie ca se angajeaja sa vina sa facem actul notarial in momentul in care vor avea actele necesare ptr vanzare legala acum nu vor sa mai imi faca actele la notar ce pot face
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate legaliza chitanta. Aveti un termen in care puteti obtine o hotarare favorabila, altfel va ramane ss recuperati doar banii.
Nu ati cumparat un imobil, ci....o obligatie de "a face". Acesta va fi temeiul de fapt al cererii in instanta.
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru a fi pronuntata o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.

Instanta de judecata verifica, in speta, daca sunt intrunite toate cerintele imperative ale legii, pentru a pronunta o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.

Asadar, trebuie sa fie efectuate masuratorile cadastrale, precum si intabularea la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA.

In prealabil, solicitati un extras de carte funciara de informare, acela se elibereaza oricarei persoane interesate, de catre OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA.

In subsidiar, in cazul in care instanta de judecata constata ca nu poate opera transferul dreptului de proprietate, nefiind intrunite toate cerintele imperative ale legii, va poate acorda dublul avansului remis, conform chitantei de mana, inscris ce poate fi asimilat antecontractului de vanzare-cumparare.

(ori avansul remis, cu daune-interese , conform chitantei de mana, verificati clauza ).

In probatiune, inscrisuri, interogatoriu, martori, si, daca este necesar, expertiza imobiliara.

SARBATORI FERICITE!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmeaza sa vand o proprietate,se poate face un precontract de ... matrix naw matrix naw buna seara,urmeaza sa vand o proprietate,dar exista decat chitanta de mana dintre vanzator -cumparator,exista posibilitatea de a face un precontract ... (vezi toată discuția)
Anteprecontract jalaboi11 jalaboi11 Buna ziua! Urmează să acționez un apartament nou de la o persoana care a cumpărat 3 apartamente ( eu preiau contractul de la ea).Menționez că ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare krinaserban krinaserban am facut un antecontract de vanzare a unui teren pe care nu vreau sa l mai vand,daca ma da in judecata ma poate forta sa semnez vanzarea ? i am trimis banii ... (vezi toată discuția)